Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ: «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ» ΦΩΝΑΖΕ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από την επίθεση ενός άνδρα σε αστυνομικούς με σφυρί Περίπου 1...







Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από την επίθεση ενός άνδρα σε αστυνομικούς με σφυρί

Περίπου 1.000 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στην Παναγία των Παρισίων νωρίς σήμερα το απόγευμα, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας άνδρας εναντίον αστυνομικού στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού.

Ένας τουρίστας που βρισκόταν μέσα στον Ναό έγραψε στο Twitter: «Δεν ήταν η εμπειρία που επιθυμούσα από τις διακοπές. Παγιδευμένοι στον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων αφού αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα. Είμαστε εδώ με 2 τρομοκρατημένα παιδιά».


Σε ένα μήνυμά της στο Twitter η γαλλική αστυνομία ανέφερε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, ο δράστης εξουδετερώθηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο». Στα ρούχα του άνδρα, οι αστυνομικοί βρήκαν μια ταυτότητα Αλγερινού φοιτητή.




«Ένας άνδρας έφτασε πίσω από αυτούς τους αστυνομικούς και οπλισμένος με ένα σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν με ψυχραιμία... και πυροβόλησαν», είπε υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ.

«Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα» είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον ύποπτο και τον τραυμάτισαν στον θώρακα όταν εκείνος τους απείλησε με ένα σφυρί και αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή τους να σταματήσει. Μάλιστα, ο άνδρας φώναζε: «Αυτό είναι για τη Συρία».


Ο άνδρας δήλωσε μετά τη σύλληψή του ότι είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου», δηλαδή μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μερικά κουζινομάχαιρα.

Η Παναγία των Παρισίων υποδέχεται κάθε χρόνο 13 εκατομμύρια επισκέπτες, προσκυνητές και πιστούς. Είναι το δεύτερο τουριστικό αξιοθέατο της Γαλλίας μετά την Ντίσνεϊλαντ και το πρώτο ιστορικό μνημείο σε επισκεψιμότητα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κατά μέσο όρο, καθημερινά περνούν τις πύλες της 30.000 άνθρωποι ενώ σε περιόδους αιχμής οι επισκέπτες φτάνουν ακόμη και τις 50.000.

Δείτε το βίντεο μέσα από την Παναγία των Παρισίων:



newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.