Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ - ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ένα πολύ οργανωμένο κύκλωμα φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που έπεσε σε ενέδρα στις 30...




Ένα πολύ οργανωμένο κύκλωμα φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που έπεσε σε ενέδρα στις 30 Μαρτίου και έκτοτε βρίσκεται στα χέρια των κακοποιών.
Η επικοινωνία της οικογένειας με τους απαγωγείς έχει σταματήσει εδώ και 54 ημέρες, και οι συγγενείς του απαχθέντος έδωσαν χθες, μετά από προτροπή της αστυνομίας, στη δημοσιότητα μια επιστολή με την οποία ανακοίνωναν την λήξη των διαπραγματεύσεων.

Σκοπός τους είναι να προκαλέσουν μια αντίδραση και να καταφέρουν να σπάσουν τη “σιωπή” των απαγωγέων που εδώ και σχεδόν δύο μήνες δεν έχουν επικοινωνήσει καθόλου με την οικογένεια Λεμπιδάκη, βυθίζοντάς τη στην απελπισία.





Όλα ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου, όταν ο επιχειρηματίας, που δεν λάμβανε κανένα μέτρο ασφαλείας έπεσε σε ενέδρα, την ώρα που επέστρεφε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, οι απαγωγείς τον ανάγκασαν να σταματήσει εμβολίζοντας το όχημα του, και τον άρπαξαν διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Τα αυτοκίνητα βρέθηκαν λίγο αργότερα καμένα, σε χώρο στάθμευσης κοντά στο ΠΑΓΝΗ.

Το πρώτο sms από τους απαγωγείς στάλθηκε στο κινητό του αδελφού του επιχειρηματία, εννέα ολόκληρες ημέρες από την αρπαγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Με το μήνυμα τους, οι δράστες ζητούσαν λύτρα ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, προκαλώντας απόγνωση στην οικογένεια, που τους ενημέρωσε ότι αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ιλλιγιώδες αυτό ποσό.





Ακολούθησαν κι άλλα sms από κινητά “φαντάσματα” και διαπραγματεύσεις, που σύμφωνα με νέα στοιχεία έριξαν το ποσό των λύτρων, αρχικά στα 70, στη συνέχεια στα 50 και τέλος στα 8 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που η οικογένεια μπορούσε να συγκεντρώσει. Έμενε να αποδειχτεί ότι ο επιχειρηματίας είναι ακόμη ζωντανός για να γίνει η “ανταλλαγή”.

Έτσι, στις 25 Απριλίου, οι απαγωγείς άφησαν ένα USB σε σημείο της Κρήτης που περιείχε βίντεο με μήνυμα του Μιχάλη Λεμπιδάκη προς την οικογένεια του. Στο βίντεο ο επιχειρηματίας διαβεβαίωνε τους οικείους του ότι είναι καλά στην υγεία του και τους ζητούσε να συνεργαστούν με τους απαγωγείς του, προκειμένου να λάβει τέλος η περιπέτεια του. Μάλιστα στο βίντεο αναφερόταν και σε ρεπορτάζ από δελτίο ειδήσεων για να αποδειχτεί ο χρόνος μαγνητοσκόπησης του μηνύματος.

Έκτοτε, οποιαδήποτε επικοινωνία σταμάτα, οι απαγωγείς παύουν ξαφνικά την οποιαδήποτε προσπάθεια συναλλαγής με την οικογένεια, που βυθίζεται στην απόγνωση καθώς δεν έχει κανένα σημάδι ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πλέον, ο φόβος ότι κάτι πήγε στραβά και ενδεχομένως ο επιχειρηματίας να αναγνώρισε κάποιον ή κάποιος από τους απαγωγείς είναι μεγάλος, γεγονός που προβληματίζει τους αστυνομικούς για την τύχη του απαχθέντος...

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία "δείχνουν" ότι οι απαγωγείς είναι ιδιαίτερα διαβασμένοι, και συνθέτουν ένα κύκλωμα που “κινείται” επαγγελματικά και λαμβάνει όλα τα μέτρα για να μην εντοπιστεί.

Αυτό προκύπτει από τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να επικοινωνούν αραιά και πάντα με sms, με την οικογένεια από διαφορετικό κάθε φορά κινητό – φάντασμα αλλά κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο ζητούσαν να γίνει η παράδοση των λύτρων, που είναι πρωτόγνωρος για τα ελληνικά χρονικά...

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.