Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ» ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ: ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ!..

Από τις αρχές του 2015 η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση πληθυσμού στην πρόσφατη ιστορία, αλλά και ...







Από τις αρχές του 2015 η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση πληθυσμού στην πρόσφατη ιστορία, αλλά και μία από τις σημαντικότερες ανθρωπιστικές κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει η Ευρώπη μεταπολεμικά, με περισσότερους από 1.000.000 πρόσφυγες να περνούν τις ακτογραμμές μας.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, με συντονισμένες ενέργειες, βρέθηκαν ανιδιοτελώς από την πρώτη στιγμή στην καρδιά του προβλήματος (Μυτιλήνη, Χίος, Ειδομένη, Ελληνικό κ.α), κάνοντας πράξη την Προσκοπική τους Υπόσχεση «Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση».




Οι ενήλικες εθελοντές αλλά και τα έφηβοι της Προσκοπικής Κίνησης, ακόμα και σήμερα που οι προσφυγικές ροές παρουσιάζουν μείωση, έχουν ενεργή δράση στα πεδία, με σημαντικότερο εκείνο της Μυτιλήνης.

Κατά την περίοδο της προσφυγικής κρίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βλέποντας το έργο το οποίο γίνεται στο πεδίο, είχε απευθύνει πρόσκληση στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων να συνδράμει στο επιτελούμενο από την Πολιτεία έργο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, με την εθελοντική προσφορά υπηρεσίας των ενηλίκων μελών και στελεχών του στα κέντρα όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Για τη δράση του στο προσφυγικό πρόβλημα, οι Έλληνες Πρόσκοποι, έχουν βραβευτεί αρκετές φορές για τις πρωτοβουλίες τους (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ενώ έχουν δεχτεί συγχαρητήρια από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ban Ki Moon, για το κοινωνικό έργο, κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη το 2016 .

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι Έλληνες Πρόσκοποι, έχουν συμβάλλει αποτελεσματικά στο συντονισμό των προσωρινών καταυλισμών σε ολόκληρη την Ελλάδα.




Αναλυτικότερα έχουν:

- Προσφέρει πάνω από 50.000 ώρες εθελοντικής εργασίας
- Διοργανώσει 40 συντονισμένες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές με αυξημένη εισροή προσφύγων (Ειδομένη, Λέσβο, Χίο, Κω, Αθήνα)
- Συγκεντρώσει 15.000 τεμάχια φάρμακα, μέσω της ενέργειας «Μία βάρκα φάρμακα για τους πρόσφυγες»
- Παράξει και προσφέρει πάνω από 5.000 αδιάβροχα σε πρόσφυγες και τις οικογένειές τους
- Μμαγειρέψει και σερβίρει πάνω από 3.350 μερίδες φαγητού σε πρόσφυγες και τις οικογένειές τους
- Δημιουργήσει παιδικό περιοδικό με δραστηριότητες και μετάφρασή του στα αραβικά και φαρσί
- Μοιράσει ενημερωτικό υλικό σε κατοίκους και τουρίστες των περιοχών με αυξημένες ροές προσφύγων για την ευαισθητοποίησή τους
- Παίξει με δράσεις δημιουργικής απασχόλησης με τα παιδιά των προσφύγων

Οι Έλληνες Πρόσκοποι συνεχίζουν να προσφέρουν έμπρακτη στήριξη στους πρόσφυγες και μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Time to be welcome”. Στο πλαίσιο του οποίου πάνω από 50 εθελοντές θα οργανώσουν δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης, ενέργειες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι η μεγαλύτερη εθελοντική, παιδαγωγική κίνηση νέων, με περισσότερα από 20.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα. Μετρά πάνω από έναν αιώνα συνεχούς δράσης στη χώρα μας, ενώ μέσα από τα 320 Προσκοπικά Συστήματα που δρουν στην επικράτεια, ο Προσκοπισμός έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη χιλιάδων νέων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενεργών πολιτών, που πρεσβεύουν μια θετική αλλαγή: τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.