Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ο ΓΙΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑΦΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ»...!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.... ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ...

Οι μητέρες του Σαββατου στην πλατεία Γαλατάσεράι για μια ακόμη φορά και ζήτησαν να τερματιστεί η ατιμωρησία. Στην 637η συνάντηση έγ...







Οι μητέρες του Σαββατου στην πλατεία Γαλατάσεράι για μια ακόμη φορά και ζήτησαν να τερματιστεί η ατιμωρησία. Στην 637η συνάντηση έγινε αναφορά στον Βεϊσέλ Γκιουνέι ο οποίος εκτελέστηκε μετά από εκδίκαση που κράτησε 11 μέρες και αναφέρθηκε πως η νοοτροπία της χούντας της 12ης Σεπτεμβρίου ακόμη συνεχίζεται.




Οι μητέρες του Σαββάτου οργάνωσαν την 637η συνάντηση τους για τιν Βεϊσέλ Γκιουνέι ο οποίος εκτελέστηκε πριν από 36 χρόνια και τα οστά του δεν έχουν παραδοθεί στην οικογένεια του. Οι συγγενείς των αγνοουμένων ζήτησαν να τερματισθεί αμέσως η πολιτική της ατιμωρησίας.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων με το σύνθημα ¨Οι αγνοούμενοι γνωστοί, οι δράστες που είναι ;¨ συναντήθηκαν στην πλατεία Γαλατάσεράι, κρατώντας φωτογραφίες των αγνοουμένων και γαρύφαλλα.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων χαιρέτισαν την απεργία πείνας των εκπαιδευτικών Νουριέ Γκελμεν και Σεμίχ Οζακτσά που βρίσκονται στην 94η μέρα και ζήτησαν να καλυφθούν αμέσως τα αιτήματα τους.
…………………….

O δικηγόρος της οικογένειας Γκιουνέι ο Ερτζάν Κανάρ, ανέφερε πως η εκτέλεση του Βεϊσέλ Γκιουνέι ήταν κάτι παραπάνω από ένα νομικό σκάνδαλο. Κανάρ είπε πως η εκτέλεση του Γκιουνέι ήταν ¨ο καθρέφτης του καθεστώτος της 12/9¨, ενώ πρόσθεσε πως στην περίοδο της παράνομης περιόδου Εκτάκτου καταστάσεως του ΑΚΡ καθρέφτης είναι το πολιτικό πραξικόπημα που έχει γίνει.




Ο Kαναρ σχετικά με την διαδικασία εκτέλεσης του Βεισέλ Γκιουνέι είπε τα εξής: : Mέσα σε 11 μέρες κατέληξαν σε απόφαση. Στις 6/2 ήταν η πρώτη εκδίκαση και στις 17 βγήκε η απόφαση εκτέλεσης. Δύο μήνες αργότερα την ενέκρινε και το Ανώτατο Δικαστήριο και δύο μήνες μετά και το φασιστικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. 2 μέρες μετά εκτελέστηκε. Μάλιστα ούτε στον πρώτο βαθμό ούτε στο Ανώτατo Δικαστήριο του δόθηκε το δικαίωμα να έχει δικηγόρο. Δεν επέτρεψαν καν να δει την οικογένεια του. Ακόμη και η αλληλογραφία κατασχέθηκε¨.

……………..

Τι συνέβη 

Ο 24 ετών (μαχητής του Επαναστατικού Δρόμου) συνελήφθη στις 28/12/1980 στο Άντεπ . Στα πλαίσια της Εκτάκτου καταστάσεως και αν και δεν υπήρξαν αποδείξεις μέσα σε 11 μέρες καταδικάστηκε σε θάνατο. Η απόφαση καθώς δεν υπήρχε απόφαση της βουλής, βγήκε ειδικός νόμος και στις 10/6/1981 εκτελέστηκε στις φυλακές του Άντεπ. Την ώρα που ο πατέρας του και η μητέρα του τον αποχαιρετούσαν ανάμεσα τους υπήρχε ένας φραγμός από στρατιώτες. Τα χέρια του Γκιουνέι ήταν με χειροπέδες. Δεν τους επέτρεψαν να τον αγγίξουν. Η μητέρα του η Ζεϊνέπ Γκιουνέι μέχρι που πέθανε είχε τον πόνο όπως έλεγε που δεν μπόρεσε να τον αγκαλιάσει.

Μετά από την εκτέλεση δόθηκαν στον πατέρα του μαζί με την δικογραφία ένα μολύβι, τα τσιγάρα και ο αναπτήρας που είχε ο γιός του. Σχετικά με την σωρό του είπαν ¨Δεν έχει ανάγκη από τάφο! Μπορεί να τον πετάξουμε στα σκυλιά¨ και ακολούθως η σωρός δόθηκε στον λοχαγό Μπουρχάν Ερντέμ και εξαφανίστηκε.

25 χρόνια μετά από την εκτέλεση του Βεϊσέλ Γκιουνέι, ο εισαγγελέας Μετέ Γκιοκτούρκ που είχε πάρει την πρώτη κατάθεση Γκιουνέι και ήταν παρών στην εκτέλεση του, στο βιβλίο του ¨Είδατε δικαιοσύνη ;¨ έγραψε πως δεν υπήρχε κανένα στοιχείο σε βάρος του Γκιουνέι.

https://www.halkingunlugu.org - http://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.