Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΗ ΒΙΒΛΟ Ή ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ;

Ένας άνθρωπος που έκαψε το Κοράνι το 2015 αθωώθηκε, αφού το κοινοβούλιο της Δανίας ανέτρεψε ένα νόμο κατά της βλασφημίας, ο οποίος εί...





Ένας άνθρωπος που έκαψε το Κοράνι το 2015 αθωώθηκε, αφού το κοινοβούλιο της Δανίας ανέτρεψε ένα νόμο κατά της βλασφημίας, ο οποίος είχε θεσπιστεί εδώ και ενάμιση αιώνα.




Η Δανία κατήργησε ένα νόμο ηλικίας 151 ετών, ο οποίος προέβλεπε την ποινική δίωξη και καταδίκη για πράξεις βλασφημίας, όπως η δημόσια καύση της Βίβλου ή του Κορανίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ο συγκεκριμένος νόμος καταργήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Η απόφαση αυτή καταργεί το άρθρο 140 του Ποινικού Κώδικα της Δανίας ο οποίος αναφέρει ότι «τα πρόσωπα τα οποία δημοσίως, προσβάλλουν ή υποτιμούν θρησκευτικά δόγματα ή νόμιμες λατρείες μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμο ή φυλάκιση έως και 4 μηνών».

Η συζήτηση επί του συγκεκριμένου νόμου προκλήθηκε όταν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον ενός Δανού ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2015 έκαψε το Κοράνι και δημοσίευσε το βίντεο στην ιστοσελίδα του στο Facebook. Μετά την προαναφερόμενη απόφαση, οι δικαστικές αρχές έπαυσαν τις δικαστικές διαδικασίες εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου, του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψαν οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Local.

Η τελευταία φορά που ο νόμος εφαρμόστηκε ήταν το 1971 εναντίον δύο ραδιοφωνικών παραγωγών οι οποίοι χλεύασαν τον Χριστιανισμό, προσήχθησαν σε δίκη και αθωώθηκαν.

dexiextrem

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.