Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ...!!! ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ

Εχουν διαπιστωθεί επιθέσεις στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Δανία - Εκτιμάται ότι μπορεί να εξελίσσεται μαζική επίθεση όπως είχε συμβεί με τ...





Εχουν διαπιστωθεί επιθέσεις στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Δανία - Εκτιμάται ότι μπορεί να εξελίσσεται μαζική επίθεση όπως είχε συμβεί με τον ιό wannacry

Φόβοι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη παγκόσμια κυβερνοεπίθεση, διατυπώνονται μετά τα κρούσματα που διαπιστώθηκαν στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Δανία.




Σύμφωνα με τον Independent η Ουκρανία έχει δεχθεί την ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία της. Ακολούθησαν επιθέσεις στη Ρωσία και τη Δανία και ήδη διατυπώνονται φόβοι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επανάληψη της κυβερνοεπίθεσης με τον ιό wannacry που είχε επηρεάσει πρόσφατα περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο και είχε ξεκινήσει με «χτύπημα» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μ.Βρετανίας.

Η ναυτιλιακή εταιρεία A.P. Moller-Maersk που εδρεύει στη Δανία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στα πληροφορικά της συστήματα..
"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η βλάβη προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση" είπε μια εκπρόσωπος της εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί τα συστήματά της σε πολλές περιοχές όπου διατηρεί γραφεία.

Λίγο νωρίτερα η Maersk με μήνυμά της στο Twitter ανέφερε ότι τα συστήματά της έχουν πέσει "σε πολλές τοποθεσίες" και ότι ερευνά την υπόθεση.

Η μεγαλύτερη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία, η Rosneft, έκανε γνωστό ότι οι διακομιστές της χτυπήθηκαν από κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας, αλλά δεν έχει επηρεαστεί η παραγωγή της.

Η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσης ότι ορισμένες τράπεζες αλλά και κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες της χώρας δέχτηκαν κυβερνοεπιθέσεις μέσω ενός "άγνωστου ιού".


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.