Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΓΙΑΖΙΝΤΖΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ...!!!

Οι Κούρδοι Γιαζίντι (ζωροαστριστές) του βορειοδυτικού Ιράκ, οι Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBŞ), που συγκροτήθηκαν ως πολιτοφυλακή...







Οι Κούρδοι Γιαζίντι (ζωροαστριστές) του βορειοδυτικού Ιράκ, οι Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBŞ), που συγκροτήθηκαν ως πολιτοφυλακή μετά την εισβολή του Ισλαμικού Κράτους στις 3 Αυγούστου του 2014 στα εδάφη τους, με το 73ο φιρμάνι τους ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να εκχωρήσουν την προστασία της γης τους σε ξένη δύναμη ποτέ ξανά και καλούν τους νέους Γιαζίντι που έφυγαν πρόσφυγες, να επιστρέψουν και να καταταγούν για να πολεμήσουν.




«Δεν θα αφήσουμε ποτέ σε μια ξένη δύναμη την προστασία του λαού μας. Υπερασπιζόμαστε το Σινγκάλ [ή Σιντζάρ] με τη θέλησή μας και τη δύναμή μας και επιλύουμε τα προβλήματα του λαού μας. Ακολουθούμε τα βήματα των μαρτύρων μας και θα πάρουμε εκδίκηση για αυτούς. Θα υπερασπιστούμε την τιμή και την ταυτότητα του λαού των Γιαζίντι μέχρι την τελευταία μας ανάσα».

Στο ίδιο φιρμάνι καλούν τους νεαρούς πρόσφυγες συμπατριώτες τους να επιστρέψουν και να πιάσουν τα όπλα:

«Για πόσο ακόμα αδρανείς θα παρακολουθείτε τα δάκρυα των μανάδων; Ελάτε, θα πολεμήσουμε με κοινή απόφαση και κοινό σκοπό να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά εισβολή στα ιερά εδάφη των Γιαζίντι».

Οι Κούρδοι Γιαζίντι δέχθηκαν την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους τον Αύγουστο του 2014.

Οι Κούρδοι Πεσμεργκά του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν δεν έκατσαν να πολεμήσουν για να τους προστατεύσουν, αλλά τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας τον άμαχο πληθυσμό στους τζιχαντιστές.




Χιλιάδες Γιαζίντι σφάχτηκαν από τους εξτρεμιστές και χιλιάδες γυναίκες και μικρά κορίτσια αιχμαλωτίστηκαν τότε και έγιναν ερωτικές σκλάβες.

30.000 περίπου άμαχοι Γιαζίντι κατέφυγαν για σωτηρία στο ιερό τους βουνό, στο όρος Σινγκάλ ή Σιντζάρ, το οποίο δεσπόζει στα εδάφη τους. Εκεί σύμφωνα με τις παραδόσεις τους στάθηκε η κιβωτός μετά τον κατακλυσμό και είναι χτισμένα τα αρχαία ιερά τους.

Περιτριγυρισμένοι ολόγυρα από τους τζιχαντιστές έβλεπαν τα παιδιά τους να πεθαίνουν από την πείνα και τη δίψα.

Τότε έσπευσαν οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) να πολεμήσουν για να τους σώσουν.

Το δράμα των Γιαζίντι συγκίνησε την παγκόσμια κοινότητα και ανάγκασε την κυβέρνηση Ομπάμα να επέμβει στρατιωτικά για πρώτη φορά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι τότε οι ΗΠΑ δήλωναν ότι δεν θα αναμιχθούν στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Στη συνέχεια συγκροτήθηκε ο Διεθνής Συνασπισμός ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.