Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ;;;; ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ

Με την κατηγορία της πρόκλησης φθοράς στο μνημείο γενοκτονίας των Ποντίων, στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά, συνελήφθη την πε...









Με την κατηγορία της πρόκλησης φθοράς στο μνημείο γενοκτονίας των Ποντίων, στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά, συνελήφθη την περασμένη Τρίτη, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, 32χρονος άνδρας. Η είδηση που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο koinoniki.gr, με βάση αποκλειστικές πληροφορίες, ναι μεν επιβεβαιώνεται από το ενημερωτικό σημείωμα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά αλλά όχι και από τον δημιουργό του, εικαστικό Παναγιώτη Τανιμανίδη, ο οποίος φιλοτέχνησε το μνημείο που εγκαινιάστηκε στις 21 Μαΐου.







Το pontos-news.gr επικοινώνησε με το Γρ. Τύπου του Δήμου Πειραιά που ενώ είχε γνώση για το περιστατικό, δεν είχε επίσημη πληροφόρηση περί συλλήψεων. Ο καλλιτέχνης του «Πυρρίχειου Πετάγματος» δεν είχε καμία σχετική ενημέρωση.

Από το αρμόδιο γραφείο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, στο οποίο μας παρέπεμψαν για ενημέρωση, μας είπαν ότι δεν μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες!


(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Ωστόσο στο ενημερωτικό σημείωμα των Αρχών αναφέρεται ότι «Από την Υπηρεσία μας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του Φ. Γ. γεν. 28/06/1986 στο Χολαργό, κατ. Πειραιά, κατηγορούμενου για παράβαση των άρθρων 45, 382 ΠΚ ‘’διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία’’, ο οποίος συνελήφθη την 15:50 ώρα της 13/06/2017 μετά από συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας. […] Συγκατηγορούμενος του ανωτέρω τυγχάνει άγνωστο άτομο που ονομάζεται ''Χρήστος'' αγνώστων λοιπών στοιχείων, 22 ετών περίπου.»

Πάντως η πειραϊκή ιστοσελίδα αναφέρει πως «ο δράστης μαζί με έναν συνεργό του που καταζητείται, προκάλεσαν φθορές αφαιρώντας τμήματα του μνημείου και συγκεκριμένα κάποια μεταλλικά ελατήρια που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του.»

Βασίλης Καρυοφυλλίδης  pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.