Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΦΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ: ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ Ο ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

Την έναρξη της επιχείρησης στη Ράκκα της Συρίας το βράδυ της 2ας προς 3η Ιουνίου ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί στην Άγκυρα, δήλωσε ο Τούρ...





Την έναρξη της επιχείρησης στη Ράκκα της Συρίας το βράδυ της 2ας προς 3η Ιουνίου ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί στην Άγκυρα, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.






Ακόμα, ανέφερε ότι η χώρα του δεν εγκρίνει την επιχείρηση, ωστόσο έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους Αμερικανούς “ότι η σχέση με τους Κούρδους της Συρίας δεν θα κρατήσει πολύ και πως τα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν δεν θα περάσουν στην Τουρκία”.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε ενημέρωσή του σε Τούρκους δημοσιογράφους είπε ότι η επιχείρηση στη Ράκκα άρχισε το βράδυ της 2ας προς 3ης Ιουνίου και οι ΗΠΑ τους έκαναν την αναγκαία ενημέρωση πριν την έναρξη της επιχείρησης. Ανέφερε ότι η Τουρκία δεν εγκρίνει την μέθοδο που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ.

“Τους εκφράσαμε σε κάθε επίπεδο την ανησυχία μας αλλά αυτοί μας είπαν ότι δεν υπάρχει επιλογή και είναι αναγκασμένοι και πως μετά την επιχείρηση η σχέση τους με το PYD/YPG (Κούρδοι Συρίας) δεν θα κρατήσει πολύ, είναι μια συνεργασία τακτικής και μας έδωσαν τις αναγκαίες εγγυήσεις. Ποιες είναι αυτές οι εγγυήσεις; Τα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν εκεί να μην περάσουν στα χέρια των τρομοκρατικών ομάδων στη χώρα μας”, είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα παρακολουθεί την διαδικασία και πως η δική της στρατηγική δεν αλλάζει, “όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι το ίδιο, είτε είναι στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό της Τουρκίας”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.