Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΒΛΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ - ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ - ΒΙΝΤΕΟ-

Εικόνες βιβλικής καταστροφής μετά την τεράστια κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο - Ζημιές σε σπίτια του χωριού Ανάργυρο...






Εικόνες βιβλικής καταστροφής μετά την τεράστια κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο
- Ζημιές σε σπίτια του χωριού Ανάργυροι και νέα αποκαλυπτικά βίντεο από την εξέλιξη του φαινομένου
- Σε ξενοδοχεία διανυκτέρευσαν ιδιοκτήτες σπιτιών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την κατολίσθηση
- Εκτιμάται ότι αποκολλήθηκαν μάζες 80 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων που άλλαξαν την περιοχή
- Οι κατολισθήσεις αναμένεται να συνεχιστούν για τις επόμενες 48 ώρες - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας




Αποκαλυπτικές είναι οι πανοραμικές εικόνες από το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η τεράστια κατολίσθηση στο ορυχείου Αμυνταίου. Εκτιμάται ότι αποκολλήθηκαν μάζες της τάξεως των 80 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, μάλιστα, δευτερογενή φαινόμενα της κύριας κατολίσθησης στο ορυχείο Αμυνταίου αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον για τις επόμενες 48 ώρες, ενώ η επιχείρηση εφιστά την προσοχή σε μη ειδικευμένα άτομα να μην πλησιάσουν την περιοχή. Η ΔΕΗ τονίζει ότι η κατολίσθηση περιέλαβε σχεδόν όλη την έκταση εκσκαφής του ορυχείου. Το φαινόμενο βρισκόταν υπό παρακολούθηση και η λειτουργία του ορυχείου είχε διακοπεί από τις 3 Ιουνίου, ωστόσο οι μάζες που μετατοπίστηκαν ήταν πολύ μεγαλύτερες από το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές βλάβες ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγίου εξοπλισμού. Συγκεκριμένα επηρεάστηκαν οι τέσσερις από τους έξι εκσκαφείς.







Η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι σε πλήρη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα συνδράμει τεκμηριωμένα και υπεύθυνα στην ακριβή αποτίμηση του φαινομένου και των όποιων επιπτώσεών του, ενώ έχει θέσει ήδη τις δυνάμεις της στη διάθεση των αρχών οι οποίες αποφάσισαν προληπτικά την εκκένωση του οικισμού των Αναργύρων και θα πράξει, εφόσον χρειαστεί, ότι θεωρηθεί περαιτέρω αναγκαίο για τη στήριξη των κατοίκων του οικισμού. Αυτοψία στο χώρο που έγινε η κατολίσθηση στο ορυχείο πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, ενώ αυτήν την ώρα πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη όπου ο ίδιος θα ενημερώσει τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.



Εξαιτίας της κατολίσθησης έπαθαν ρωγμές και ζημιές περίπου δέκα σπίτια που βρίσκονται προς την πλευρά του μετώπου του ορυχείου και με εντολή των Αρχών εκκενώθηκαν προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Ο Μιχάλης Καββαδάς αναπληρωτής καθηγητής Γεωτεχνικής του Ε.Μ. Πολυτεχνείου που επισκέφθηκε πριν από 3 μέρες την περιοχή του ορυχείου και το διαμέρισμα των Αναργύρων, σε δηλώσεις είχε αναφέρει ότι οι μετακινήσεις εδαφών στο ορυχείο Αμυνατίου ενεργοποιούν το τεκτονικό ρήγμα που διέρχεται μέσα από το χωριό με αποτέλεσμα να προκαλούνται μεγαλύτερες ρωγμές στους δρόμους και σε σπίτια του χωριού.



Με απόφαση της Περιφέρειας οι κάτοικοι του χωριού Ανάργυροι για λόγους ασφαλείας διανυκτέρευσαν χθες στα ξενοδοχεία της περιοχής ενώ ήδη υπάρχει συμφωνία με τη ΔΕΗ οι κάτοικοι που εκκένωσαν τα δέκα σπίτια που υπέστησαν ρωγμές και καταστροφές να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταφέρουν τα οικιακά σκεύη, τον εξοπλισμό κατοικίας αλλά και τα αγροτικά τους μηχανήματα σε χώρο που θα υποδειχθεί από την Εταιρεία.



newsit
kozan.gr, neaflorina.gr, eordaialive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.