Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ – ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ «ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ» ΔΩΔΕΚΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ - ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΖΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ

Θρήνος στη βρετανική πρωτεύουσα - Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Grenfell Tower – Ο αριθμός των θυμάτων αναμένετα...







Θρήνος στη βρετανική πρωτεύουσα - Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Grenfell Tower – Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να ανέβει – Εξοργισμένοι οι ένοικοι του πύργου και οι συγγενείς των θυμάτων για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία




Συγκλονισμένος όλος ο κόσμος παρακολουθεί την τραγωδία που εκτυλίσσεται στα δυτικά του Λονδίνου από τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/06).

Ήταν γύρω στη μία χθες τα ξημερώματα όταν ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου για φωτιά που ξέσπασε στους πρώτους ορόφους του 24ώροφου κτηρίου Grenfell Tower με τα 120 διαμερίσματα και τους περίπου 600 ενοίκους.

Κανείς δεν περίμενε ότι η φωτιά θα εξαπλωνόταν μέσα σε 15 λεπτά σε όλο το κτήριο, τυλίγοντάς το στις φλόγες και παγιδεύοντας σε αυτό εκατοντάδες ανθρώπους.

Πολλοί άνθρωποι ήταν ορατοί μέσα από τις φλόγες, στα παράθυρά τους να αναβοσβήνουν φώτα, προκειμένου να τους εντοπίσουν οι διασώστες.

Ανατριχίλα προκαλούσαν οι απεγνωσμένες κραυγές των εγκλωβισμένων, όπως μιας γυναίκας η οποία ακουγόταν να φωνάζει, «χρειάζομαι βοήθεια, χρειάζομαι βοήθεια, σας παρακαλώ», προς όσους βρίσκονταν έξω από το Grenfell Tower.

Πυροσβέστες και διασώστες έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, προκειμένου να φτάσουν στους εγκλωβισμένους.

Από το κτήριο διακομίσθηκαν σε έξι νοσοκομεία του Λονδίνου, 74 τραυματίες. Από αυτούς, οι 34 παραμένουν νοσηλευόμενοι και οι 18 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.


Ο αριθμός των νεκρών, 12 μέχρι στιγμής, αναμένεται -δυστυχώς- ν' ανέβει σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές.




Παράλληλα, απελπισμένοι συγγενείς αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους που δεν έχουν δώσει ακόμα σημεία ζωής.

Οι αγνοούμενοι είναι σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεκάδες, μεταξύ τους και μικρά παιδιά.

Μια οικογένεια με τρεις κόρες βρίσκεται μεταξύ των αγνοουμένων καθώς και ένα 12χρονο κορίτσι.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.