Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ.... ΙΡΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ!..

Απ' όλα έχει ο μπαξές στα νέα βιβλία θρησκευτικών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Στα νέα Προγράμματα Σπουδών για το γυμνάσ...

persepolis1






Απ' όλα έχει ο μπαξές στα νέα βιβλία θρησκευτικών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Στα νέα Προγράμματα Σπουδών για το γυμνάσιο στο μάθημα των θρησκευτικών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται από την ιρανική ταινία "Περσέπολις" , προβολή ταινιών Ιρανών σκηνοθετών με θέμα τα παιδιά "Που είναι το σπίτι του φίλου μου, το ψωμί" έως και προβολή ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ και τη Σαχάντα (ομολογία πίστεως και τον Αλλάχ Ο μοναδικός και παντοδύναμος κύριος του κόσμου , ένας ελεήμων και φιλέσπλαχνος θεός και τα ονόματα του Αλλάχ.




Επίσης, στις ενδεικτικές δραστηριότητες μεταξύ άλλων υπάρχει η "Ιδεοθύέλλα ο Ξένος", παρουσίαση της σκηνής "Οι Μοραβοί έχουν αλφάβητο" ενώ ως ανάλυση υπάρχει το θέμα "Μετανάστευση και προσφυγιά" με στόχο να κατανοηθεί ο δραματικός χαρακτήρας της ανθρώπινης ιστορίας.

Στο ΦΕΚ, με αριθμό φύλλου 2105 που δημοσιεύθηκε στις 19 Ιουνίου και αφορά στη διδασκαλία των Θρησκευτικών του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος σπουδώνλαμβάνει υπόψη (μεταξύ άλλων) «την επικρατούσα τοπική θρησκευτική παράδοση ως θεμελιώδη πυλώνα του θρησκευτικού γραμματισμού των μαθητών και το ευρύτερο θρησκευτικό και πολιτισμικό πλαίσιο το οποίο την περιβάλλει».

Ενώ στο ΦΕΚ, 2104 που δημοσιεύθηκε επίσης στις 19 Ιουνίου και αναφέρεται στο πρόγραμμα σπουδών που αφορά στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, τονίζεται ότι οι μαθητές πρέπει να ενημερωθούν για τους κινδύνους που προκύπτουν από τη θρησκευτική απομόνωση και παράλληλα να αναδειχθούν οι θρησκευτικές αξίες σε πεδία διαλόγου, συνάντησης και ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις ή και τις διαφορές τους. romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.