Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΜΙΑ... ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ» ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ Α΄ΠΠ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΑΚΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;

Το σχήμα της σβάστικας έμεινε στην ιστορία ως σύμβολο της ναζιστικής Γερμανίας και έως σήμερα παραμένει διεθνώς το έμβλημα των ναζιστ...





Το σχήμα της σβάστικας έμεινε στην ιστορία ως σύμβολο της ναζιστικής Γερμανίας και έως σήμερα παραμένει διεθνώς το έμβλημα των ναζιστικών οργανώσεων. Όμως, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’20 η σβάστικα αντιπροσώπευε την καλοτυχία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες η σβάστικα σχεδιαζόταν συχνά στις καρτ ποστάλ. Όταν έστελνες μια τέτοια κάρτα σήμαινε ότι ευχόσουν στον παραλήπτη της να είναι τυχερός. Η κάρτα του 1910 έγραφε: «Δεν μπορώ να σου στείλω λίγο από τον τουρκουάζ ουρανό. Ή του βουνού τη λάμψη όταν χαράζει. Αυτό είναι το σήμα της καλοτυχίας.




Και το λουλούδι της Ουάσινγκτον» Η λέξη σβάστικα προέρχεται από τη σανκριτική ονομασία svastika. “Su” σημαίνει καλό, “asti” σημαίνει εγώ είμαι και στο τέλος προστίθεται το “ka” ως κατάληξη. Για περισσότερο από 3 χιλιάδες χρόνια η σβάστικα εκπροσωπούσε τη ζωή, τον ήλιο, τη δύναμη και την καλή τύχη. Το σχήμα της έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς λαούς μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Ινδία. Έως την άνοδο του Χίτλερ εμφανιζόταν σε πακέτα τσιγάρων, νομίσματα και κτίρια. Στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το σχήμα της σβάστικας υπήρχε σε πολλά σακίδια αμερικανών στρατιωτών. Έως τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν το επίσημο έμβλημα της Φινλανδικής Αεροπορίας. Σε άλλη καρτ ποστάλ του 1910, δίπλα από τη σβάστικα γράφει: «Στα αρχαία χρόνια η Σβάστικα συμβόλιζε τη μαγική τύχη Και θωράκιζε όποιον την είχε από κινδύνους και κακό Σε σένα να φέρει τις καλύτερες ευχές και αν είχα τη δύναμη Να σου έφερνα όλα τα καλά της ζωής Αυτή τη μέρα, αυτήν την ώρα»..


ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.