Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΤΡΑ - ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ - ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Σε τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την αλιεία θέλουν να περάσουν μέτρα όπως το αφορολόγητο και τον τρόπο υπολογισμού του, τις διορθώσε...





Σε τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την αλιεία θέλουν να περάσουν μέτρα όπως το αφορολόγητο και τον τρόπο υπολογισμού του, τις διορθώσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, το νέο πάγωμα συντάξεων
- Αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση ο Νίκος Βούτσης για να μιλήσει με Μαξίμου
- Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης να κατατεθούν τα μέτρα με τη μορφή νομοσχεδίου - Θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία
- UPD: Αποφασίστηκε οριστικά να κατατεθούν με τροπολογίες αύριο!
Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης στην μεθόδευση της κυβέρνησης να φέρει τα νέα μέτρα «ουρές» με την μορφή τροπολογιών!





Το θέμα τέθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με τον πρόεδρο Νίκο Βούτση να ενημερώνει για την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δευτερης αξιολόγησης με την μορφή τροπολογίας η οποία θα κατατεθεί στην Κύρωση Συμφωνίας που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί αύριο στην Ολομέλεια.




Οι τροπολογίες θα είναι 5 με 6 και θα αφορούν το αφορολόγητο και τον τρόπο υπολογισμού του, τις διορθώσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, το νέο πάγωμα συντάξεων, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα οικονομικά των κομμάτων και αλλαγές στον ΚΠΔ.

Οι αντιδράσεις των εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης στην ΔτΠ – σύμφωνα με πληροφορίες – ήταν έντονες ζητώντας αυτά να κατατεθούν με την μορφή νομοσχεδίου το οποίο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την κανονική διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά την διάσταση ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση της ΔτΠ προκειμένου να έχει επικοινωνία και συνεννοηθεί με το Μαξίμου. Το «παράθυρο» που σύμφωνα με πληροφορίες που έχει μείνει ανοικτό είναι οι «ουρές» να κατατεθούν με τροπολογία ή τροπολογίες που θα ενταχθούν όμως σε νομοσχέδιο που από Δευτέρα θα εισαχθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια. Και τελικά όπως ενημέρωσε η απόφαση είναι να περάσουν αύριο τα μέτρα από την Βουλή με την μορφή τροπολογιών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Βουλή, στις 10:00 θα αρχίσει στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Αλιεία, στο οποίο εντάσσονται οι τροπολογίες, με τον βασικό προγραμματισμό να ορίζει τη λήξη της συζήτησης στις 17:00, προκειμένου έως τις 18:00 να έχουν ολοκληρωθεί οι ονομαστικές ψηφοφορίες, αν υποβληθούν αντίστοιχα αιτήματα.

Νωρίτερα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Ολομέλεια σε παρέμβασή της στην πρόταση νόμου του κόμματός του είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην φέρει τα νέα μέτρα με τροπολογία.
Ο γενικός γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τσιάρας ενημερώνοντας για τις εξελίξεις τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε πως η πρόθεση της τροπολογίας για ψήφιση των «ουρών» με κατεπείγουσες διαδικασίες δεν γίνεται αποδεκτή. Κάτι τέτοιο αποτελεί ευτελισμό του κοινοβουλίου και εμείς εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει: «ΕΚΤΑΚΤΟ: με τροπολογίες στην σύμβαση για την αλιεία (!) έρχονται τα νέα μέτρα! Λογικό. Αφού περνάνε τους ψηφοφόρους τους για χάνους».

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.