Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ... ΜΠΕΝ - ΚΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ ΖΩΗΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ» ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!

Τα τέσσερα νέα του παιδικά βιβλία για την προστασία από τους κινδύνους του διαδικτύου, παρουσίασε στο κοινό των Χανίων ο Μανώλης Σφακι...




Τα τέσσερα νέα του παιδικά βιβλία για την προστασία από τους κινδύνους του διαδικτύου, παρουσίασε στο κοινό των Χανίων ο Μανώλης Σφακιανάκης, υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με την ψυχολόγο -και επίσης συγγραφέα των βιβλίων- Βέρα Αθανασίου. Την παρουσίαση έκανε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελευθερία Αλιφιεράκη σε μία όμορφη εκδήλωση το απόγευμα της Τρίτης στο καφέ Κήπος. μετά την αποστρατεία του από το Σώμα που υπηρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων για την προστασία τους από το διαδίκτυο.




Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Μ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε και στο ινστιτούτο CSI το οποίο έχει ιδρύσει ανακοινώνοντας πως έχει έρθει σε συνεργασία με το Facebook και στις 15 Ιουνίου θα γίνει στα Χανιά ημερίδα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας τω επιχειρήσεων με την χρήση ψηφιακών εργαλείων.



Ο Μπεν

Πρόκειται για μια σειρά τεσσάρων βιβλίων που στόχο έχουν να εκπαιδεύσουν το παιδικό κοινό ώστε α μην σερφάρει ανεξέλεγκτα στο χώρο το διαδικτύου και να γίνεται εύκολο θύμα για τους «περιθωριακούς» του διαδικτύου.

Η σειρά αυτή με ήρωα τον μικρό Μπεν εισάγει τα παιδιά στους βασικούς κανόνες χρήσης της τεχνολογίας αλλά παράλληλα μέσα από την πλοκή της κάθε ιστορίας τα καλεί να προβληματιστούν και να σκεφθούν ότι πάντα η σχέση μας με το διαδίκτυο αλλά και τη τεχνολογία θα πρέπει να διέπεται από κανόνες. Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα παιδιά είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα και ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τα πράγματα είναι αφελής ο κ. Σφακιανάκης είναι υπέρμαχος της άποψης ότι είναι αναγκαίο να προωθηθεί με κάθε είδους μέσο η εκπαίδευση των παιδιών για την προστασία τους από τους κινδύνους του διαδικτύου.

Πηγή: zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.