Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΣΙΕ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΕΪΝΤΕ, ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, γνωστός και ως «λακές» ή «πλασιέ» των Τούρκων, ντύθηκε «Κύπριος» την Παρασκευ...





Ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, γνωστός και ως «λακές» ή «πλασιέ» των Τούρκων, ντύθηκε «Κύπριος» την Παρασκευή και χόρεψε μαζί με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους στη νεκρή ζώνη στην οδό Λήδρας στο κέντρο της Λευκωσίας.






Ο Έιντε πήγε στη Λήδρας, φόρεσε το γιλέκο της παραδοσιακής κυπριακής στολής και χόρεψε στους ήχους των παραδοσιακών τραγουδιών.

Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε μιλώντας στο κόσμο χαρακτήρισε την παρούσα φάση στο κυπριακό, εξαιρετικά σημαντική.

Χθες και προχθές είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διάσκεψης που θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου στο θέρετρο Γκραν Μοντάνα στην Ελβετία.

Αναφέρθηκε στην δέσμευση και των δύο ηγετών για λύση του Κυπριακού και όπως είπε, «τώρα δουλεύουμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο», ώστε οι ευαισθησίες της κάθε πλευράς να γίνουν σεβαστές.

Όπως είπε ο Έιντε, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να δουν τη διάσκεψη στην Ελβετία ως το τελικό παιχνίδι επειδή και οι δύο πλευρές λένε ότι υπάρχουν κάποια θέματα που μπορούμε να κάνουμε μόνο στο τέλος.

«Λοιπόν, καλωσορίσατε στο τέλος, όχι με την αρνητική έννοια, αλλά αυτή είναι η ώρα να το κάνετε αυτό. Αυτό είναι ακριβώς τι συζητάω με τους ηγέτες και λέω με χαρά ότι επιβεβαίωσαν ότι αυτή είναι και η δική τους κατανόηση».

Πίσω από τα καρναβάλια, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε είναι γνωστό ότι εξυπηρετεί την τουρκική ατζέντα στην Κύπρο που αποσκοπεί στο να μετατρέψει το νησί σε τουρκικό προτεκτοράτο.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.