Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΟΡΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ ΚΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ! ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη Εθνική Διακλαδική Άσκηση που έκανε η Εθνική Φρουρά με Αρχηγό τον Ηλία Λεοντάρη και ολοκληρώθηκε...









Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη Εθνική Διακλαδική Άσκηση που έκανε η Εθνική Φρουρά με Αρχηγό τον Ηλία Λεοντάρη και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση της Εθνικής Φρουράς με την επωνυμία «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2017» ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017.





Η άσκηση περιελάμβανε συνδυασμό επιχειρήσεων της Δύναμης σε ξηρά, θάλασσα και αέρα καθώς και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στην Άμυνα, Υπηρεσιών και Φορέων της Δημοκρατίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων με την ανάλογη εκπαίδευση του προσωπικού επί ρεαλιστικής βάσης, σε θέματα που αφορούν στις διαδικασίες Κλαδικών (Combined) και Διακλαδικών (Joint) λειτουργιών στο πλαίσιο αντιμετώπισης συμβατικών και ασύμμετρων απειλών.

Η σχεδίαση και εκτέλεση της άσκησης στηρίχτηκε στην αξιοποίηση της γνώσης και των εμπειριών των στελεχών και στη χρησιμοποίηση των σύγχρονων εργαλείων επιχειρησιακής σχεδίασης και ελέγχου, καθώς και των αντίστοιχων συλλογής, ανάλυσης και διανομής πληροφοριών και εκτιμήσεων.

Στην άσκηση εξετάστηκαν επίσης σενάρια που αφορούσαν στην Επιστράτευση, στην Υποστήριξη Διοικητικής Μέριμνας, στον Έλεγχο Κυκλοφορίας, στην Αεράμυνα καθώς και στην ευρύτερη συνεργασία της Εθνικής Φρουράς με τις άλλες υπηρεσίες του κράτους. armynow.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.