Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΔΙΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΚΟΜΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΚΟΡΕΑ...!!

Νοτιοκορεάτες στρατιώτες εντόπισαν τον Βορειοκορεάτη ενώ προσπαθούσε να περάσει τον ποταμό Χαν, έξω από την Σεούλ, με αυτοσχέδια σωσίβι...






Νοτιοκορεάτες στρατιώτες εντόπισαν τον Βορειοκορεάτη ενώ προσπαθούσε να περάσει τον ποταμό Χαν, έξω από την Σεούλ, με αυτοσχέδια σωσίβια από... φελιζόλ. Βλέποντας ότι εντοπίσθηκε από τους σκοπούς, ο στρατιώτης άρχισε να φωνάζει “μη με σκοτώσετε, θέλω να αυτομολήσω” μετέδωσε το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.




Είναι η δεύτερη -επιτυχημένη- απόπειρα αποσκίρτησης Βορειοκορεατών σε λιγότερο από εβδομάδα καθώς τα σύνορα μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών είναι από τα καλύτερα φρουρούμενα και πιο επικίνδυνα στον κόσμο . Το νέο περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής στο Γκίμπό, μια πόλη στα δυτικά της πρωτεύουσας Σεούλ, ενώ ο στρατιώτης που αυτομόλησε τέθηκε υπό κράτηση χωρίς να έχουν διευκρινισθεί τα κίνητρα της πράξης του.

Το καθεστώς της Πιόνγκγιάνγκ ζητά οι αποσκιρτήσαντες να παραδίδονται πίσω στην Λαϊκή Δημοκρατία της Β. Κορέας, απαίτηση την οποία ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί για να ξεκινήσει διάλογος για την επανέναρξη των σχέσεων των δύο Κορεατικών κρατών. Όμως η Β. Κορέα ακολουθεί σκληρή πολιτική στο θέμα του επαναπατρισμού πολιτών της: για να καθήσει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων επιμένει να της παραδοθούν πρώτα 13 Βορειοκορεάτισες σερβιτόρες που είχαν καταφύγει πέρυσι στην Νότια Κορέα από την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.