Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ...!!! Ο ΥΠΑΣΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΠΟ ΦΑΚΕΛΟ - ΒΟΜΒΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ο Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλάκης γεννήθηκε το 1960 στο Απεσωκάρι Ηρακλείου Κρήτης. Το 2010 υπηρετούσε με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδ...





Ο Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλάκης γεννήθηκε το 1960 στο Απεσωκάρι Ηρακλείου Κρήτης. Το 2010 υπηρετούσε με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή ως Υπασπιστής στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Στις 24 Ιουνίου 2010 το βράδυ τραυματίστηκε θανάσιμα εντός του γραφείου του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που είχε σταλεί στον Υπουργό σε φάκελο αλληλογραφίας και ενεργοποιήθηκε με την αποσφράγισή του.




Ο Γεώργιος Βασιλάκης ήταν 52 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Ανέλαβε την θέση του υπασπιστή του Υπουργού, με απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στις 11 Οκτωβρίου του 2009 και ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το μοιραίο πακέτο.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο θάνατός του οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

Στον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γεώργιο Βασιλάκη απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Ταξίαρχου.



Δηλώσεις του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αμέσως μετά την έκρηξη στο κτίριο του Υπουργείου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κάποιοι άνανδροι δολοφόνησαν απόψε έναν ικανό κι έντιμο αξιωματικό. Έναν οικογενειάρχη πατέρα 2 παιδιών. Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τον αγώνα, για να καταστήσουμε τους πολίτες, τις γειτονιές, τις πόλεις μας ασφαλείς. Οι άναδροι δολοφόνοι θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη για να δικαστούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Προσωπικά έχασα έναν πολύτιμο φίλο και αγαπημένο μου συνεργάτη».

http://policenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.