Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ... «ΟΔΥΝΗΡΟ ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ» ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΕ...

Σκληρές δηλώσεις για τους ανώτερους Τούρκους στρατιωτικούς που δικάζονται στην Άγκυρα ως ύποπτοι για εμπλοκή τους στο αποτυχημένο πραξ...







Σκληρές δηλώσεις για τους ανώτερους Τούρκους στρατιωτικούς που δικάζονται στην Άγκυρα ως ύποπτοι για εμπλοκή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του περασμένου έτους έκανε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας την Πέμπτη σε συγκέντρωση τοπικών μουφτήδων από όλη την χώρα στο πολυτελές προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα ο ισχυρός άνδρας της γειτονικής χώρας τόνισε ότι «οδυνηρό τέλος περιμένει τους ύποπτους του πραξικοπήματος».




Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ανώτεροι Τούρκοι αξιωματικοί, που βρίσκονται ανάμεσα στους 221 στρατιωτικούς που δικάζονται στην τουρκική πρωτεύουσα, αρνήθηκαν την οποιαδήποτε σχέση με την υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση του Ερντογάν θεωρεί «ενορχηστρωτή» του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

«Ακόμα και εκείνοι που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, τι λένε τώρα στο δικαστήριο;

»Τα μέλη της οργάνωσης FETO που ισχυρίζονται «δεν έχουμε δει ή δεν έχουμε ακούσει τίποτα ή δεν έχουμε μιλήσει» και που έχουν χώσει το κεφάλι τους στην άμμο, δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από το οδυνηρό τέλος που τους περιμένει.

»Το δηλώνω ξεκάθαρα: Για ποιον παίζετε αυτό το παιχνίδι;», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι ήδη ο λαός έχει καταδικάσει στην αυστηρότερη ποινή τους υπεύθυνους του πραξικοπήματος και υποστήριξε πως:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι αποφάσεις του δικαστηρίου, που αποφασίζει για λογαριασμό του λαού μας, θα καταλήξουν έτσι».

Ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ, και ο πρώην στρατηγός Μεχμέτ Ντισλί, είναι ανάμεσα στους ανώτερους στρατιωτικούς που δικάζονται και αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα ενώ υποστήριξαν ότι υπήρξε εκστρατεία χειραγώγησης εναντίον τους.
.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.