Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΕΣΤΗΚΕ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΠΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ» ΝΙΚΟΥ ΜΕΡΤΖΟΥ, ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!..

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΦ.ΣΥΝ.» λόγω βεβαρημένου προγράμματος της Προεδρίας της Δημοκρατίας η παρασημοφόρηση του Νικόλαου Μέρτ...







Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΦ.ΣΥΝ.» λόγω βεβαρημένου προγράμματος της Προεδρίας της Δημοκρατίας η παρασημοφόρηση του Νικόλαου Μέρτζου που ήταν προγραμματισμένη για 5 Ιουνίου, αναβάλλεται. Ο 81χρονος Μέρτζος είχε μεταξύ άλλων διοριστεί αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της χούντας γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις ενάντια στην απόφαση του ΠτΔ, να τον τιμήσει με το παράσημο Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος.




Ποιον συμβούλευε η Συμβουλευτική;

Ο Μέρτζος διορίστηκε από τον Παπαδόπουλο μέλος της πρώτης, 56μελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής (11.1970). Τον επόμενο χρόνο εξελέγη από τον χουντικό μηχανισμό μέλος (12.12.71), εν συνεχεία γραμματέας (10.8.71) και τέλος β' αντιπρόεδρος (20.1.72) της δεύτερης, 75μελούς Συμβουλευτικής.

Για το πλαίσιο αυτής της Βουλής-μαϊμού που σκαρφίστηκε η χούντα αρκεί να διαβάσει κανείς το ομόφωνο ψήφισμα των μελών της στις 2.6.1973.
Η εμπλοκή του υπουργείου Εξωτερικών

Ο Νικόλαος Μέρτζος εκτός του διορισμού του στη Συμβουλευτική Επιτροπή υπήρξε και στενός συνεργάτης των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ευαγγέλου Αβέρωφ καθώς και σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Όσον αφορά την εμπλοκή του υπουργείου Εξωτερικών και του Νίκου Κοτζιά είναι απολύτως τυπικού χαρακτήρα και ο εκάστοτε υπουργός Εξωτερικών είναι υποχρεωμένος θεσμικά να υπογράψει την απόφαση.

Ο Πρόεδρος Πρ. Παυλόπουλος, με επιστολή της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις 14 Μαρτίου 2017 προς το υπουργείο Εξωτερικών, ζητάει να εγκριθεί η απονομή (που αποδίδεται με motu proprio, δηλ. με προσωπική πρωτοβουλία του ΠτΔ) της σχετικής τιμητικής διάκρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.