Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΕ ΚΡΥΠΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ!!! ΒΙΝΤΕΟ

Μία μεγάλη συλλογή ναζιστικών αντικειμένων ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή και συγκεκριμένα σε οίκημα κοντά στο Μπουένος Άιρες. Η ασ...








Μία μεγάλη συλλογή ναζιστικών αντικειμένων ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή και συγκεκριμένα σε οίκημα κοντά στο Μπουένος Άιρες.




Η αστυνομία της λατινοαμερικάνικης χώρας εντόπισε τουλάχιστον 75 αντικείμενα που ανήκαν σε Ναζί, την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν, υπήρχαν ένα ανατρεπτικό ανάγλυφο του Αδόλφου Χίτλερ, μεγεθυντικοί φακοί σε κουτιά που έφεραν το σήμα της σβάστικας και μία ιατρική συσκευή μέτρησης του κεφαλιού. Τα αντικείμενα βρέθηκαν σε σπίτι στο προάστιο Μπεκκάρ.

Από την εξέταση των αντικειμένων, προέκυψε ότι πρόκειται για αυθεντικά κομμάτια και ότι ανήκαν σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς των Ναζί.

Η υπουργός ασφαλείας της Αργεντινής, Patricia Bullrich, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι μερικά από τα αντικείμενα συνοδεύονται από φωτογραφίες, μία εκ των οποίων ήταν ακυκλοφόρητη και δείχνει τον Χίτλερ να κάνει χρήση ενός μεγεθυντικού φακού.

Η έρευνα στο σπίτι έγινε στις 8 Ιουνίου, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Τα αντικείμενα βρέθηκαν σε μυστική κτύπτη, η οποία αποκαλυπτόταν μέσω ενός μηχανισμού που λειτουργούσε με την πίεση ενός ραφιού βιβλιοθήκης. Οι συλλέκτες παραμένουν ελεύθεροι, αλλά με περιοριστικούς όρους.

Η έρευνα της αστυνομίας εστιάζεται πλέον στο πως και πότε έφτασαν τα αντικείμενα στην Αργεντινή. Τα αντικείμενα καταγράφηκαν και μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Ολοκαυτώματος στο Μπουένος Άιρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.