Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ

Για διάστημα μέχρι και τρεις μήνες, ανέστειλε το Συμβούλιο Εφετών την απόφασή του γύρω από τον Wu Tian Μin, τον Κινέζο την έκδοση του...





Για διάστημα μέχρι και τρεις μήνες, ανέστειλε το Συμβούλιο Εφετών την απόφασή του γύρω από τον Wu Tian Μin, τον Κινέζο την έκδοση του οποίου ζητούν οι ΗΠΑ, κατηγορώντας τον για κατασκοπεί.




Σύμφωνα με τη σημερινή ετυμηγορία των δικαστών, ο λόγος για την επίμαχη αναστολή είναι οι ΗΠΑ να διαβιβάσουν στις ελληνικές αρχές συμπληρωματικές πληροφορίες, σχετικά με τις κατηγορίες που έχουν αποδώσει στον εκζητούμενο. Πρόκειται για τις αξιόποινες πράξεις της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας εξαγωγής ειδών αμυντικού εξοπλισμού και άλλες. Για αυτές το δικαστικό συμβούλιο ζήτησε να του αποσταλούν μαρτυρικές καταθέσεις που ελήφθησαν από τις αμερικανικές αρχές και στη συνέχεια να καταλήξει στην κρίση του.






Για τον Wu Tian Μin, ο οποίος θα συνεχίσει να κρατείται μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης, η εισαγγελέας, Ευγενία Κυβέλου, εισηγήθηκε να εκδοθεί μόνο για μία από τις πράξεις που αντιμετωπίζει, αυτή της πρόκλησης σε τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Ήδη -κατά την προηγούμενη συνεδρίαση- ο εκζητών έχει απευθυνθεί προς τους δικαστές, υποστηρίζοντας πως είναι αθώος αλλά ακόμα κι έτσι κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 80 ετών από την αμερικανική δικαιοσύνη.
Η αγορά απόρρητης στρατιωτικής συσκευής
Η υπόθεση θυμίζει χολυγουντιανή ταινία, με τον 52χρονο να κατηγορείται για απόπειρα αγοράς κεραίας μέγιστης εμβέλειας.
Συγκεκριμένα, ο εκζητούμενος -κατά το κατηγορητήριο του δικαστηρίου της περιφέρειας της κεντρικής Καλιφόρνιας- ενδιαφερόταν να αγοράσει μια απόρρητη στρατιωτική συσκευή, η οποία έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα, ακόμα και αν αυτά είναι κωδικοποιημένα, να τα αποκωδικοποιεί. Όμως, η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) ζήτησε από τις ελληνικές αρχές, να εντοπιστεί και να τεθεί υπό παρακολούθηση ο Κινέζος υπήκοος, ο οποίος φέρεται ως εκπρόσωπος νόμιμης ναυτιλιακής εταιρίας της χώρας του.
Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, ο ίδιος ήλθε σε επαφή με ενδιαφερόμενους σε γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, έκλεισε την αγορά της συσκευής με αντίτιμο δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η συναλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε αφού μόλις εξήλθε, συνελήφθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.