Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΑ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥΣ! ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ 8ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΦΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ! - ΒΙΝΤΕΟ -

Φορώντας μαύρα μπλουζάκια που έγραφαν για τη 19η Μαΐου, τα νήπια και τα προνήπια του 8ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου βροντοφώναξαν συνθήματα...





Φορώντας μαύρα μπλουζάκια που έγραφαν για τη 19η Μαΐου, τα νήπια και τα προνήπια του 8ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου βροντοφώναξαν συνθήματα με σκοπό να ακουστούν όχι μόνο στην πολιτεία για να μπει η ιστορία του Πόντου στα σχολικά βιβλία, αλλά και στη διεθνή κοινότητα ώστε να αναγνωριστεί το έγκλημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σε ειδική εκδήλωση-αφιέρωμα που έκαναν την Τετάρτη 24 Μαΐου, νήπια, γονείς και η νηπιαγωγός Νατάσα Σεριάδου τίμησαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την μαύρη επέτειο του ποντιακού ελληνισμού.





Τα μικρά παιδιά τραγούδησαν «Ακρίτας πάντα ζει», «Πάρθεν», «Την πατρίδα μ’ έχασα», «Ξενιτεμέντσα Παναΐα» και «Ειρήνη άσπρον περιστέρ’» ενώ μεγαλύτερη συγκίνηση και θαυμασμό προκάλεσαν οι απαγγελίες των ποιημάτων στην ποντιακή διάλεκτο. Την ανάγνωση των κειμένων έκαναν μπαμπάδες και παππούδες των παιδιών με στόχο να διατρανώσουν για άλλη μια φορά πως η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ήταν ένα έγκλημα προμελετημένο και προσχεδιασμένο.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και νήπια από τις προηγούμενες χρονιές, που χόρεψαν με την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά. Σέρρα χόρεψαν οι γονείς των χατάλων, λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκδήλωση. Συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», οι λυράρηδες Γιάννης Δασκουλίδης και Μπάμπης Αμπεριάδης, και στο νταούλι ο Παναγιώτης Μόσχος.



Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ποντιακά εδέσματα τα οποία έφτιαξαν οι γονείς των παιδιών.

pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.