Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 6 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ GRENFELL - ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ - LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠ΄ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Το Λονδίνο μετράει ήδη έξι νεκρούς από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στον πύργο Grenfell, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία...




Το Λονδίνο μετράει ήδη έξι νεκρούς από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στον πύργο Grenfell, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία τονίζει ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

«Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή την πραγματικά συγκλονιστική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ. Μπορώ να επιβεβαιώσω έξι θανάτους αυτή τη στιγμή, αλλά αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί», δήλωσε ο διοικητής Stuart Cundy τονίζοντας ότι η διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι αρχές τις επόμενες μέρες είναι πολύπλοκη. «Πολλοί άλλοι λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη», ενημέρωσε επίσης.




Μάλιστα υπάρχουν φόβοι ότι τα θύματα στο δυτικό Λονδίνο θα είναι δεκάδες.

Ωστόσο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι εξακολουθεί τις προσπάθειες να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών της πρωτεύουσας, και ότι αυτό δεν κινδυνεύει με κατάρρευση.

«Τα πληρώματά μας εξακολουθούν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά στο #GrenfellTower και πραγματοποιούν ενδελεχείς έρευνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική. «Τα ειδικά πληρώματά μας αστικής έρευνας και διάσωσης και ένας στατικός μηχανικός έχουν ελέγξει το κτίριο και ανακοίνωσαν ότι δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει και ότι είναι ασφαλές για τα πληρώματά μας να βρίσκονται εκεί».





Η τρομακτική φωτιά ξεκίνησε από ψυγείο που που εξερράγη σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου και γρήγορα πήρε τεράστιες διαστάσεις και εξαπλώθηκε σε όλο το κτίριο, προς τα πάνω.

Ο ακριβής αριθμός νεκρών και εγκλωβισμένων είναι άγνωστος μέχρι στιγμής.

Το κτίριο των 24 ή 27 ορόφων (η πυροσβεστική μίλησε για 24όροφο, αλλά βρετανικά ΜΜΕ επιμένουν ότι πρόκειται για 27όροφο κτίριο) εκτιμάται ότι είχε πάνω από 126 διαμερίσματα και οι ένοικοι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά εικάζεται ότι ήταν από 200 έως 600.

Η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τη μία τη νύχτα και μόλις οκτώ ώρες μετά, η πυροσβεστική έκανε λόγο για νεκρούς. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία εκφράζονται φόβοι για δεκάδες νεκρούς (καθώς η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής περιορίστηκε να πει ότι υπάρχουν απλά νεκροί από τη φωτιά χωρίς να διευκρινίσει πόσοι), υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, πάνω από 50, με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του Λονδίνου και πολλοί εγκλωβισμένοι.

Ολα αυτά την ώρα που δημοσιεύματα αναφέρουν ότι καταρχάς πριν μερικούς μήνες οι ένοικοι είχαν στείλει επιστολή μέσω της οποίας προειδοποιούσαν ότι θα θρηνήσουμε θύματα αν δεν ληφθούν μέτρα για πυροπροστασίας, δεύτερον ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι η πυρασφάλεια δεν λειτούργησε και δεν ήχησε κανένας συναγερμός φωτιάς και τρίτον ότι η πυροσβεστική τις πρώτες ώρες καλούσε τους ενοίκους να μείνουν μέσα στο φλεγόμενο κτίριο. Ωρες αργότερα τους ζήτησε να βάλουν βρεγμένα μαντήλια στο πρόσωπο και να καλύψουν και το σώμα τους με βρεγμένα πανιά αν μπορούν και να προσπαθήσουν να βγουν από τον πύργο.

Δείτε live εικόνα από το σημείο:





iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.