Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΜΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ! Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ» ΤΟ 1913 ΚΑΙ Η ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ!

Tροχαίο με πτώση λεωφορείου στην Σταυρακιανή Καμάρα και τρεις τραυματίες; Αν συνέβαινε σήμερα θα ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα τοπικά μέσα...




Tροχαίο με πτώση λεωφορείου στην Σταυρακιανή Καμάρα και τρεις τραυματίες; Αν συνέβαινε σήμερα θα ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 104 χρόνια όμως πριν δημοσιεύθηκε σε μονόστηλο της δεύτερης σελίδας με πέντε μέρες καθυστέρηση ( η ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ήταν τότε εβδομαδιαία).
Ωστόσο η βαρύτητα δεν έγκειται μόνο στο ίδιο το γεγονός αλλά και στις συμπτώσεις του αριθμού 3 αφού το τροχαίο έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη 3 το μεσημέρι , το λεωφορείο έπεσε από 3 μέτρα, οι επιβάτες ήταν 13 και οι τραυματίες 3!
Διαβάζουμε λοιπόν στο φύλλο της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου του 1913:




Την παρελθούσαν Τρίτην, 3 οδεύοντος και ώρα 3μ.μ το εκ Σίβας Μαλεβυζίου ερχόμενον λεωφορείον της εταιρείας αμαξών εις Ηράκλειον, λόγω του κατωφερούς του δρόμου, της ευρωστίας των ίππων και της δεξιότητος του αμαξηλάτου εκριμνήσθη τούτο παρά την Σταυρακιαβήν Καμάραν εις βάθος 3 μέτρων, κατατσακίσας τους εν αυτώ επιβάτες.

Γλαφυρότατη η περιγραφή που ακολουθεί:

"Το τι έγινε τη στιγμήν ταύτην ως πληροφορούμεθα από φίλο επιβαίνοντος, είναι απερίγραπτον. Άλλος ευρέθη στους τροχούς, άλλος μετά φρίκης είχε εναγκαλισθεί τα δύστυχα κατακερματισμένα ζώα και άλλος τους τροχούς. Ευτυχώς λόγω του μη τόσο απόκρημνου και επικλινούς εδάφους το λεωφορείο δεν έπεσε εκ τόσου ύψους απότομου και συνεπώς τα θύματα είναι ολίγα.



Τρεις εκ των επιβαινόντων φέρονται σοβαρώς τραυματισμένοι, όχι και θανασίμως, πλην ενός γηραιού χωρικού όστις διατρέχει κίνδυνο θανάτου".

Το κείμενο καταλήγει επικρίνοντας την εταιρεία αμαξών και την αστυνομία αλλά και τις σατανικές συμπτώσεις του 3 : "Και τώρα δε γνωρίζομεν τίνα εξ όλων των υπαιτίων να συγχαρώμεν τους κ.κ Διευθυντάς της εταιρείας για την ευρωστία των ίππων της και τη δεξιότητα των αμαξηλατών της, ή τη Χωροφυλακήν μας που την ανοχή τους οι ως άνω κύριοι έχουσιν ως αμαξηλάτες μερικά μωροπαίδια; Ημείς αγνοούμεν. Και μια σύμπτωση σατανική. Το δυστύχημα συνέβη την 3 του μηνός, ημέρα Τρίτην, ώρα 3 μ.μ, 13 επέβαιναν, 3 επληγώθησαν και από 3 μέτρων έπεσεν."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.