Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: ΟΙ ΗΠΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ 348 TIR ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟΥ PYD/YPG

Μια σοβαρή πληροφορία διέρρευσαν οι τουρκικές υπηρεσίες στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, σχετικά με τα οπλικά συστήματα που παρέδωσαν ο...





Μια σοβαρή πληροφορία διέρρευσαν οι τουρκικές υπηρεσίες στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, σχετικά με τα οπλικά συστήματα που παρέδωσαν οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας και συγκεκριμένα στο PYD/YPG.




Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Şafak, που ανήκει στον συμπέθερο του Ερντογάν, μετά την υπογραφή του σχετικού διατάγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ, άρχισε η μεταφορά και η παράδοση οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στους Κούρδους του PYD/YPG. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το Πεντάγωνο έστειλε μέχρι στιγμής 348 φορτηγά TIR με βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά στους Κούρδους της Συρίας.
Σημειώνεται ότι η βοήθεια σε όπλα και πυρομαχικά είχε ξεκινήσει από την περίοδο Ομπάμα και απλά συνεχίστηκε με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Τα φορτηγά περνούν από το ιρακινό Κουρδιστάν, από τη συνοριακή πύλη Σιμέλκα που βρίσκεται στην περιοχή των Γεζιντί, Σιντζάρ, και ελέγχεται εν μέρει από δυνάμεις φιλικές προς το ΡΚΚ, και από το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν KDP, του Μπαρζανί. Στη συνέχεια κινούνται προς την Χασάκα και από κει στο μέτωπο της Ράκας, αλλά και σε όποια άλλη περιοχή υπάρχει ανάγκη.


Το ενδιαφέρον του δημοσιεύματος είναι ότι το CENTOM, που υλοποιεί την αποστολή των όπλων και των πυρομαχικών, από τον Απρίλιο, και από τις 9 Μαΐου όπου ο Τραμπ υπάγραψε το διάταγμα, μέχρι σήμερα, έστειλε στους Κούρδους της Συρίας 349 φορτηγά TIR με όπλα και...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.