Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: 314 ΕΔΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΕΒΑΙΗ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΪ - ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ EXIT POLL

ΩΡΑ 12.30 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ: Με τις πληγές από τα δύο πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα (στο Μάντσεστερ στις 22.05.2017, κατά την διάρκεια σ...




ΩΡΑ 12.30 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ:
Με τις πληγές από τα δύο πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα (στο Μάντσεστερ στις 22.05.2017, κατά την διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκράντε και στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου, 03.06.2017) να είναι ακόμη... νωπές, οι περίπου 50 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι Βρετανοί πολίτες κλήθηκαν από το πρωί της Πέμπτης, 08.06.2017 στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές.





Εκλογές που προκήρυξε αιφνιδιαστικά τον Απρίλιο η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, οι οποία θέλει να αποφύγει ένα ιστορικό... πατατράκ. Και το λέμε αυτό διότι όταν ανακοίνωσε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είχε δημοσκοπικό προβάδισμα της τάξης των 26 μονάδων και απόλυτο στόχο τη νίκη με αυτοδυναμία, ούτως ώστε να πάει "δυνατή" στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, παρόλα αυτά, αποδείχθηκε... σκληρό καρύδι (με έναν Έλληνα να βάζει το... χεράκι του), μείωσε τη διαφορά και όλοι αναμένουν ένα ντέρμπι!



00:24 Εάν επαληθευτεί... πανωλεθρία!
Οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι χάνουν την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις που βασίζονται στο exit poll που μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Οι Τόρις εξασφαλίζουν 314 έδρες, έναντι 330 εδρών που κατείχαν στην απερχόμενη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν εξασφαλίζει 266 έδρες , ενισχύοντας την κοινοβουλευτική του δύναμη κατά 32 έδρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ipsos/MORI.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι η πρόβλεψη του exit poll , αν αποδειχθεί ακριβής, είναι «απολύτως καταστροφική για την Τερέζα Μέι και το Συντηρητικό Κόμμα».
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.