Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΒΕΣΤΗ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΤΟΝ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΗΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΟΓΧΕΣ ΤΟΥΣ!!! ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1913

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ! ΣΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΛΟ! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ... ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΑΝ ΞΕΧ...







ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ! ΣΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΛΟ! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ... ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΑΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΥΚΟΛΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΘΕΙΣ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

Λίγες μέρες πιν ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώσει το Σιδηρόκαστρο...




Ο μάρτυρας Κωνσταντίνος Ασημιάδης, γεννηθείς το 1872 στην Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης, επέδειξε σημαντική εθνική δράση ως Μητροπολίτης Μελενίκου και Σιδηροκάστρου. Για το λόγο αυτό συνελήφθη το βράδυ της 25ης Ιουνίου 1913 στο Σιδηρόκαστρο από τον βουλγαρικό κατοχικό στρατό (που είχε καταλάβει την πόλη κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο) και οδηγήθηκε με τη βία στο σημείο Καρά Αγάνη (σημερινή Πλατεία Πολυζωΐδη) όπου υπήρχε λάκκος καιόμενης ασβέστου.

 Εκεί οι βούλγαροι στρατιώτες τον λόγχισαν, τον ποδοπάτησαν και τον κατακρεούργησαν. Μαζί με τον Μητροπολίτη Κωνσταντίνο μαρτυρικό θάνατο βρήκαν ο πρωθιερέας Σταύρος και ο πρόκριτος Θωμάς Παπαχαριζάνος.

Ο βουλγαρικός κατοχικός στρατός προέβη και σε περαιτέρω πρωτοφανείς σφαγές και ποικίλες βιαιότητες, καθώς ο ελληνικός στρατός πλησίαζε και η κατοχή των βουλγάρων θα τερματιζόταν. Την επομένη της σφαγής του Μητροπολίτη και των συν αυτώ, ημέρα Τετάρτη, σφαγιάσθηκαν από τον Βουλγαρικό στρατό κατοχής εκατό κάτοικοι του Σιδηροκάστρου. Οι Βούλγαροι έσυραν τα σώματα του Μητροπολίτη και των εκατό εκτελεσθέντων μαρτύρων και τα έριξαν στο λάκκο της ασβέστου..




30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ...

Κατά την εποχή της βουλγαρικής κατοχής, (1941 - 1944) όταν οι Γερμανοί είχαν παραδώσει την Μακεδονία και Θράκη στους κομιτατζήδες συμμάχους τους... δεκάδες Έλληνες διδάσκαλοι και κληρικοί υπέστησαν βασανιστήρια, φυλακίσεις και εξορίες στη Βουλγαρία, ξυλοδαρμούς και ποικίλες μορφές βίας και εκφοβισμών. Διασώζονται μάλιστα τα ονόματα τριών ιερέων που έχασαν τη ζωή τους διότι ήταν Έλληνες κληρικοί:
  • ιερεύς Δημήτριος Εμμανουήλ, συνελήφθη επειδή αρνήθηκε να λειτουργήσει στα βουλγαρικά, βασανίστηκε και πέθανε το 1942.
  • ιερεύς Ευκλείδης Καραγιάννης, συνελήφθη από τους Βουλγάρους και μεταφέρθηκε στις φυλακές Σερρών, όπου κατακρεουργήθηκε και θανατώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1944.
  • ιερεύς Ισαάκ Συμεωνίδης, εκτελέστηκε ύστερα από φρικτά βασανιστήρια από Βουλγάρους στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.