Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

17% ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ EXIT POLL ΣΤΗ ΛΕΠΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ... ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ

Τα πρώτα exit poll ήρθαν στη δημοσιότητα μέσω του βελγικού τύπου. Το κεντρώο κόμμα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν La Republi...







Τα πρώτα exit poll ήρθαν στη δημοσιότητα μέσω του βελγικού τύπου.

Το κεντρώο κόμμα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche (ΡΕΜ) κέρδισε περίπου το 30% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο του Βελγίου, RTBF, που επικαλείται δύο exit poll.





Σύμφωνα με το RTBF, το συντηρητικό κόμμα» Οι Ρεπουμπλικάνοι» κέρδισε μεταξύ 19% και 20% και ακολουθεί το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο με 17%, η Ανυπότακτη Γαλλία με 12% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα με 7-8%.

Το RTBF δεν ανέφερε ποιες εταιρίες δημοσκοπήσεων συνέλεξαν τα δεδομένα ούτε αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για τη μεθοδολογία που ακολούθησαν.

Στο μεταξύ, σε ποσοστό-ρεκόρ αναμένεται να φθάσει η αποχή.

Οι εκτιμήσεις τεσσάρων ινστιτούτων δημοσκοπήσεων την υπολογίζουν μεταξύ 50% και 51%.

Συγκεκριμένα, το τελικό ποσοστό αποχής αναμένεται να φθάσει το 50% σύμφωνα με το Ifop, το 50,5% σύμφωνα με το Ipsos και το Kantar Sofres, το 51% αναφέρει το Elabe, με βάση τις εκτιμήσεις αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα τρεις ώρες πριν από το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στις μεγάλες πόλεις στις 20:00 ώρα Γαλλίας.

Αν οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιωθούν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη της Πέμπτης Δημοκρατίας το 1958.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.