Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΜΕ 146 ΝΕΚΡΟΥΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ Ασύλληπτη τραγωδία στο Πακιστάν, όταν βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο εξερράγη...







ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Ασύλληπτη τραγωδία στο Πακιστάν, όταν βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο εξερράγη σκορπίζοντας τον θάνατο.




Η τραγωδία λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι ανάμεσα στους πάνω από 150 νεκρούς είναι γυναίκες και μικρά παιδιά, που έσπευσαν στο σημείο για να πάρουν λίγο πετρέλαιο που χυνόταν από το βυτιοφόρο!



Οι σκηνές που περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες είναι φρικιαστικές. «Άκουγα ανθρώπους να καλούν κλαίγοντας σε βοήθεια. Αλλά δεν μπορούσες να καταλάβεις τι έλεγαν. Το μόνο που ήξερες ήταν ότι καλούσαν σε βοήθεια», είπε ένας φοιτητής, ο Ejaz Hussain Lashari. «Είδα μια γυναίκα να κρατά ένα μπιτόνι και να ουρλιάζει "το παιδί μου! Σας παρακαλώ πείτε μου πού είναι το παιδί μου". Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα».

Όσοι επέζησαν περιγράφουν μια δυνατή έκρηξη, σαν να έσκασε βόμβα, και μετά τα πάντα να παίρνουν φωτιά, η οποία είναι πιθανόν, σύμφωνα με μαρτυρίες, να προκλήθηκε από πεταμένο τσιγάρο, την ώρα που χωρικοί με μπιτόνια στα χέρια έτρεχαν να μαζέψουν το διαρρέον από το βυτιοφόρο πετρέλαιο.



Το δυστύχημα συνέβη στην πόλη Μπαχαγουαλπούρ, στο ανατολικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με την Ινδία, και το βυτιοφόρο πήγαινε από το Καράτσι στη Λαχώρη μεταφέροντας 25.000 λίτρα πετρελαίου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το βυτιοφόρο πιθανότατα να έπαθε λάστιχο, που είχε ως αποτέλεσμα να ανατραπεί και το φορτίο του να αρχίσει να χύνεται στον δρόμο.

Την ώρα που η φωτιά εξαπλωνόταν, πολλοί από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους κρατούσαν μπιτόνια γεμάτα πετρέλαιο. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, σύννεφα μαύρου καπνού κατέκλυσαν την ατμόσφαιρα και ο δρόμος ήταν γεμάτος από καμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια.



Όταν στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, 30 λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει η φωτιά, όλα είχαν γίνει στάχτη, σοροί κείτονταν απανθρακωμένες στον δρόνο και οι τραυματισμένοι ούρλιαζαν απεγνωσμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας μουεζίνης σε τοπικό τζαμί ενημέρωσε μεγαλοφώνως τους χωρικούς για το ότι υπήρχε διαρροή πετρελαίου στο βυτιοφόρο, και εκείνοι με τη σειρά τους άρχισαν να τρέχουν προς το σημείο με μπιτόνια ανά χείρας, είπε ένας εκπρόσωπος της τοπικής Αρχής του Μπαχαγουαλπούρ.



Μάλιστα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι άνδρες του προσπάθησαν να κρατήσουν τον κόσμο μακριά από το σημείο, ωστόσο το πλήθος ήταν τόσο μεγάλο που δεν τα κατάφεραν. Έτσι κι αλλιώς, όπως συμπλήρωσε, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει εκείνη τη στιγμή το μέγεθος της καταστροφής.




Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές του Πακιστάν, η κίνηση των πολιτών να σπεύσουν για λίγο -τσάμπα- πετρέλαιο μπορεί να εξηγηθεί από τη χρόνια ενεργειακή κρίση που ταλανίζει τη χώρα, με πολύ συχνές διακοπές ρεύματος.



Τοπικοί αξιωματούχοι ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 153, με πολλούς ακόμα να έχουν τραυματιστεί. «Περίπου 40 σοροί δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστούν λόγω των καθολικών εγκαυμάτων», είπε ο Baqir Hussain, μέλος της ομάδας διάσωσης που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς 50 άτομα νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.











iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.