Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ;;; ΕΠΙΜΕΝΕΙ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ) Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: «ΑΝ ΔΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ 13 ΜΕΡΕΣ»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλεσε τους εργαζόμενους να αναθεωρήσουν και να δείξουν καλή θέληση - «Εάν δεν συνεργαστείτε, τότε ο ιδιώτης θα...






Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλεσε τους εργαζόμενους να αναθεωρήσουν και να δείξουν καλή θέληση - «Εάν δεν συνεργαστείτε, τότε ο ιδιώτης θα μπει όχι για τρεις αλλά για 13 μέρες»

Αποφασισμένος να μην αποσύρει την απόφασή του για να προχωρήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτη είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ήδη υπήρξαν τρεις προσφορές στην πρόταση ενδιαφέροντος του δήμου. Αύριο το πρωί η Οικονομική Επιτροπή θα κατακυρώσει τον διαγωνισμό. Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι ο ιδιώτης θα αναλάβει μέρος της καθαριότητας για τρεις μέρες.





«Κατεβείτε να εργαστείτε και μαζί με τον ιδιώτη, συμβάλλετε κι εσείς για να καθαρίσει η πόλη. Η πόλη πρέπει να πάρει ανάσα. Θα βάλουμε ιδιώτη και αλίμονο σε αυτούς, που θα εμποδίσουν τον ΣΜΑ. Εάν δεν συνεργαστείτε, τότε ο ιδιώτης θα μπει όχι για τρεις αλλά για 13 μέρες», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως έχει ήδη ενημερωθεί και ο εισαγγελέας για την κατάσταση. Κάλεσε τους εργαζόμενους να πουν πόσο θα είναι το αυξημένο προσωπικό ασφαλείας που θα βγει στους δρόμους για την αποκομιδή των σκουπιδιών και για πόσο καιρό. Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ιδιωτικοποίηση η ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτη για τρεις ημέρες. «Προχωρήσαμε στην προκήρυξη ενός διαγωνισμού για να αναλάβουν ιδιωτικά συνεργεία τους 1500 τόνους σκουπιδιών για τρεις μέρες. Εάν αυτό συνιστά ιδιωτικοποίηση, εγώ είμαι αστροναύτης. Πρέπει να καταλάβετε ότι η πόλη ζέχνει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η μόνη λύση για να καθαρίσει η πόλη, είναι να φέρουμε ιδιωτικά συνεργεία, αυτό δεν είναι ιδιωτικοποίηση αλλά ότι αντιμετωπίζω μια έκτακτη ανάγκη». Απαντώντας στους εργαζόμενους που ζήτησαν απόσυρση της απόφασης και μονιμοποίησή τους σημείωσε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει.




«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο δήμος να αποσύρει την πρόταση ενδιαφέροντος», υπογράμμισε ο δήμαρχος. Ο κ. Μπουτάρης κάλεσε τους εργαζόμενους να αναθεωρήσουν και να δείξουν καλή θέληση. «Ελάτε να δουλέψετε, δεν θα χαθούν τα μεροκάματά σας, δείξτε ότι ενδιαφέρεστε για την πόλη. Είναι όλοι αγανακτισμένοι, έμποροι, εστιάτορες, ξενοδόχοι». Ο δήμαρχος χαρακτήρισε «έως και παράλογα τα αιτήματα των 750 εργαζομένων που είναι στο δήμο». Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση, καθώς όπως ανέφερε, καπελώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κρατά σε ομηρία τους εργαζόμενους. Κατηγόρησε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ότι παραπλανά τους εργαζόμενους.

«Είστε το 5% δεν θα επιβάλλεται την άποψή σας, όσο είμαι εγώ δήμαρχος», είπε , απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Δελλή. «Τρέφομαι από αυτό το πράγμα να ρουφάω το αίμα του λαού. Με ικανοποιεί αφόρητα αυτό το πράγμα. Έτσι ικανοποιώ το πάθος μου αυτό», ειρωνεύτηκε, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση είναι αυτή που δημιούργησε το πρόβλημα και όχι ο δήμος».





Την αντίθεσή τους με την παρουσία ιδιώτη ακόμα και για τρεις μέρες εξέφρασε η εκπρόσωπος των συμβασιούχων Σοφία Εξαδακτύλου. Όπως είπε, χαρακτηριστικά, «αυτά που θα πάρει ο ιδιώτης, μπορεί να κάνουν αυτή την εργασία οι εργαζόμενοι και μάλιστα χωρίς λεφτά». Η εκπρόσωπος ζήτησε να αποσύρει ο δήμος αυτή την κίνηση για τον ιδιώτη. Σύμφωνα με την κ. Εξαδακτύλου, έχουν βγει ήδη 10 απορριμματοφόρα και το ίδιο θα συνεχιστεί και στις άλλες βάρδιες. «Εξαιτίας του αγώνα μας η πόλη βρώμισε, δεν καθάρισε, ήμασταν εμείς που την καθαρίζαμε πάντα», υπογράμμισε. «Δεν κάνουμε σόου, δίνουμε έναν αγώνα. Εμείς οι απεργοί έχουμε ψηφίσματα από συνδικάτα που είναι μαζί μας, εμείς τον κόσμο τον θέλουμε μαζί μας», τόνισε η εκπρόσωπος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Κλεοπάτρα Χοροζίδου. Έκανε λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά του δήμου για την κίνησή του να προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για ιδιώτη. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση του δήμου.

«Θα πάμε όλοι για κακούργημα γιατί υπάρχει πρόβλημα με τη δημόσια υγεία. Λίγα ακόμα σκουπίδια να συγκεντρωθούν, θα υπάρχει σοβαρό θέμα», είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, καλώντας τους εργαζόμενους σε ένα 24ωρο να καθαρίσουν την πόλη. Τα πυρά του τόσο στον δήμαρχο όσο και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης.





Όπως είπε ο ίδιος, ήταν η μοναδική φωνή ειλικρίνειας και αλήθειας και πως από την κυβέρνηση τους χτυπούσαν την πλάτη. «Με τον ιδιώτη ανοίγει η κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης», σημείωσε από την πλευρά της η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου. Κάλεσε να μην παρασύρουν τους εργαζόμενους σε έναν αδιέξοδο αγώνα. Για ρεσιτάλ Μπουτάρη στην Καθαριότητα έκανε λόγο ο Γιάννης Δελλής από την Λαϊκή Συσπείρωση. «Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, όμως οι συμβασιούχοι είναι εδώ, όπως και η ομηρία τους», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει. «Ο Γιάννης Μπουτάρης ανοίγει το δρόμο και κάνει αυτό που άλλοι δεν τολμούν, γι΄ αυτό του δίνουν συγχαρητήρια», σημείωσε. Από την παράταξη «Γειτονιές σε Δράση» η Μόνικα Αϊβάζογλου κάλεσε τη δημοτική αρχή να έρθει σε συμφωνία με τους συμβασιούχους. Χαρακτήρισε υπερβολικό το ποσό για τον ιδιώτη. «Τέτοιες καταστάσεις ευνοούν τις ιδιωτικοποιήσεις να φαντάζουν ως μονόδρομος», σημείωσε ο Κωνσταντής Σεβρής από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη».


Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.