Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΕΤΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ; ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΒΡΕΞΤΕ ΤΑ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους θα πρέπει να είναι οι Ηρακλειώτες, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορεί πλαστό ...






Ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους θα πρέπει να είναι οι Ηρακλειώτες, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορεί πλαστό χρήμα, και πιο συγκεκριμένα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ. Μάλιστα, οι παραχαράκτες που τα κατασκεύασαν δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως … δεξιοτέχνες, αφού αρκεί μια πιο προσεκτική εξέταση του τραπεζογραμματίου που κρατάτε στα χέρια σας για να διαπιστώσετε ότι το μόνο που αγοράζετε με αυτό, στην καλύτερη των περιπτώσεων, είναι η οδός Πατησίων στην ελληνική έκδοση της Monopoly!





Γιατί διαφορετικά μπορείτε να βρεθείτε αντιμέτωποι με … δικογραφίες και αστυνομικές καταθέσεις.

Εξάλλου, οι απατεώνες «ποντάρουν» στη βιασύνη της συναλλαγής και στην απροσεξία εκείνου που δέχεται τα ρέστα. Γιατί με αυτόν τον τρόπο θα βρεθείτε κάτοχος ενός πλαστού χαρτονομίσματος.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και οι καταστηματάρχες, αν και η εμπειρία ή οι μικροσυσκευές που ανακαλύπτουν τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, μπορούν να τους προστατεύσουν ικανοποιητικά.




Το δεκάευρο που ξεβάφει!

Κάπως έτσι, αναγνώστης του cretapost πήρε σε ρέστα από χαρτονόμισμα των 50 ευρώ που χάλασε σε συνοικιακό κατάστημα, ένα πλαστό δεκάευρο. Στη βιασύνη της συναλλαγής δεν έλεγξε τη … γνησιότητα των χρημάτων, μια που η πρακτική αυτή δεν είναι συνήθεια πολλών. Λίγες ώρες αργότερα, σε μια άλλη μικροσυναλλαγή σε περίπτερο διαπιστώθηκε αμέσως από τον περιπτερά το πρόβλημα και μια που το ζήτημα αποκαταστάθηκε αμέσως, ο φίλος αναγνώστης δεν μπήκε σε περισσότερους μπελάδες χωρίς να φταίει.



Μάλιστα ο περιπτεράς, που αντιλήφθηκε ότι δεν είχε μπροστά του τον παραχαράκτη τον ίδιο, αλλά έναν καταντροπιασμένο πολίτη που δεν μπορούσε να καταλάβει πως την πάτησε, του υπέδειξε πώς θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι το χαρτονόμισμά του ήταν της Monopoly, με το σχόλιο «κάνανε και προχειροδουλειά, αρκεί ένας έγχρωμος εκτυπωτής, μερικές κόλλες Α4 καλής ποιότητας και ένας ασημένιος μαρκαδόρος από αυτούς που κρατάνε τα κοπέλια στο σχολείο».

Καταρχήν μόνο με την αφή μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί ότι αυτό που κρατούσε ήταν … φωτοτυπία, και μια λίγο πιο προσεκτική εξέταση στο υποτιθέμενο υδατογράφημα του εν λόγω χαρτονομίσματος, θα αποκάλυπτε ότι το ανάγλυφο που «έβρισκε» ξύνοντας το με το νύχι, δεν ήταν το γνωστό μέτρο ασφαλείας αλλά γραμμές που σχεδιάστηκαν με ασημί στυλό η μία πολύ κοντά στην άλλη.

Στον καφέ της παρηγοριάς για να ξεχάσει την περιπέτειά του, ο φίλος αναγνώστης ακούμπησε το ποτήρι του με το παγωμένο νερό πάνω στο χαρτονόμισμα και ως εκ θαύματος – όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς στη φωτογραφία που μας διέθεσε – εκείνο άρχισε να … ξεβάφει! Και σαν μην έφτανε αυτό, μούλιασε σε βαθμό τέτοιο που σκίστηκε!



Γι’ αυτό καλό θα ήταν όλοι μας, έμποροι και συναλλασσόμενοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Όταν μας δίνουν χρήματα τυλιγμένα, καλό θα ήταν να … ψιλιαζόμαστε και να ελέγχουμε τα χαρτονομίσματα που λαμβάνουμε.

Την περίοδο πάντως αυτή υπάρχει έξαρση του φαινομένου, με τους επιτήδειους να δρουν ως επί το πλείστον σε χώρους όπου οι συναλλαγές είναι απρόσεκτες όπως για παράδειγμα στις λαϊκές αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.