Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: SUPER PUMA ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ MIRAGE 2000 ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Δύο διασώστες κατεβαίνουν από το ελικόπτερο και περισυλλέγουν τον υποσμηναγό που λίγο νωρίτερα είχε εγκαταλείψει το μαχητικό αεροσκ...





Δύο διασώστες κατεβαίνουν από το ελικόπτερο και περισυλλέγουν τον υποσμηναγό που λίγο νωρίτερα είχε εγκαταλείψει το μαχητικό αεροσκάφος




Το βίντεο που δείχνει τη διάσωση του υποσμηναγού του Mirage 2000 από τη θάλασσα έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Λίγα λεπτά μετά την εγκατάλειψη του μαχητικού αεροσκάφους, ο 28χρονος πιλότος βρέθηκε στη θάλασσα ανοιχτά των Σποράδων και περίμενε το Super Puma το οποίο τον περισυνέλεξε.




Όπως φαίνεται στο βίντεο, δύο διασώστες κατεβαίνουν από το ελικόπτερο και βρίσκονται δίπλα στον υποσμηναγό. Χρησιμοποιούν καλάθι για να τον ανεβάσουν στο Super Puma καθώς δεν γνώριζαν αν είναι τραυματισμένος.

Πώς έπεσε το Mirage 2000 στη Σκόπελο

Άσκηση εναέριας μάχης -ένας εναντίον ενός- έκαναν τα δύο Mirage 2000 της 332 Μοίρας το μεσημέρι της Δευτέρας όταν το ένα από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη υπέστη βλάβη. Η περιοχή της άσκησης γνωστή στους δύο ιπταμένους: Η θαλάσσια περιοχή των Σποράδων που χρησιμοποιείται από τους ιπτάμενους στις πολεμικές μοίρες της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα για καθημερινά γυμνάσια.

Ήταν ο πιλότος στο νούμερο 2 του σχηματισμού, που κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της αερομαχίας -κατά τη διάρκεια της οποίας τα συστήματα των μαχητικών λειτουργούν στα όριά τους- αντελήφθη ότι ο κινητήρας του Mirage 2000 δεν λειτουργεί ομαλά. Η ώρα ήταν 12:18. «Κατά 99% υπήρξε πρόβλημα στον κινητήρα ο οποίος μάλλον "στόλαρε"» αναφέρει στο protothema.gr αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο υποσμηναγός, χειριστής του Mirage 2000 ενημερώνει ότι έχει βλάβη και χρησιμοποιεί το εκτινασσόμενο κάθισμα. Εγκαταλείπει το μαχητικό αεροσκάφος με επιτυχία και λίγο αργότερα βρίσκεται στη θάλασσα. Το σωσίβιο του επιτρέπει να περιμένει τα σωστικά μέσα χωρίς να χάνει δυνάμεις.

Δείτε το βίντεο με τη διάσωση του υποσμηναγού:


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.