Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

REMINGTON 7188: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ...

Αυτή είναι η αυτόματης βολής καραμπίνα μάχης (με επιλογέα) Remington 7188 που χρησιμοποιήθηκε από τον Αμερικανικό Στρατό κατά τη διάρ...








Αυτή είναι η αυτόματης βολής καραμπίνα μάχης (με επιλογέα) Remington 7188 που χρησιμοποιήθηκε από τον Αμερικανικό Στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Η Remington 7188 που χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στο Βιετνάμ είναι μια τροποποιημένη Remington 1100 που έχει ταχυβολία 480 φυσίγγια το λεπτό.
Το λειόκαννο είναι πιθανότατα το αρχαιότερο είδος στο σύνολο των πυροβόλων όπλων τα οποία επωμίζονται. Πολλά από τα πρώτα όπλα ήταν λεία και φορτώνονταν με πολλαπλά βλήματα ταυτόχρονα. Τα λειόκαννα όπλα ήταν πάντα χρήσιμα και εξακολουθούν να είναι, αφού εκτός από όπλα μάχης χρησιμοποιούνται για το κυνήγι, δεδομένου ότι τα πολλά βλήματα μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να χτυπηθεί το θήραμα με έναν πυροβολισμό. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν σε όλους τους πολέμους από την εισαγωγή τους.




Η καταστροφική μικρής εμβέλειας δύναμη πυρός και η ευελιξία σε φορτία είναι τα βασικά πλεονεκτήματα των λειόκαννων όπλων, ως όπλα μάχης. Κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα τα λειόκαννα όπλα έχουν λάβει μέρος σε πολλές μάχες, τόσο ως όπλα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια ταραχών αλλά και ως στρατιωτικά όπλα στα χαρακώματα, και αργότερα στη ζούγκλα ως όπλα μάχης σε μικρές αποστάσεις. Η αστυνομία έκανε χρήση λειόκαννων όπλων στις ταραχές για τον έλεγχο του πλήθους, και ως γενικού σκοπού όπλα μικρού και μεσαίου βεληνεκούς για περίπου 150 χρόνια. Η πρώτη γνωστή στρατιωτική χρήση των λειόκαννων όπλων χρονολογείται από τον Μεγάλο Πόλεμο (1ος Παγκόσμιος Πόλεμος), όταν οι συμμαχικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν διάφορες χράπα-χρούπα και αυτογεμείς καραμπίνες στον πόλεμο των χαρακωμάτων. Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου λειόκαννα όπλα χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα ασφάλειας (για τη φύλαξη και την καταστολή των ταραχών), για μάχες σε μικρές αποστάσεις σε περιβάλλοντα ζούγκλας της Ν.Α. Ασίας, όπου αυτογεμή λειόκαννα όπλα (όπως η Remington 11 και η Auto-5 - και τα δύο Browning σχεδιασμού) αποδείχθηκαν ότι είναι πολύτιμα για την καταστροφική μικρής εμβέλειας δύναμη πυρός τους.
Τα λειόκαννα όπλα χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την εναέρια εκπαίδευση. Στο πόλεμο του Βιετνάμ επίσης πολλά λειόκαννα όπλα χρησιμοποιήθηκαν από τα αμερικανικά στρατεύματα στις ζούγκλες, αλλά αυτά ήταν ως επί το πλείστον χράπα-χρούπα καραμπίνες.




Η Remington 7188 που χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στο Βιετνάμ είναι μια τροποποιημένη Remington 1100 που έχει ταχυβολία 480 φυσίγγια το λεπτό.

www.guns-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.