Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΝΕΚΡΟΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ... ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ NEWSWEEK

Ανατριχίλα προκαλούν οι υπολογισμοί του Newsweek, και των ειδικών που επικαλείται, για το κόστος ενδεχόμενου πολέμου ανάμεσα στις Η...

Newsweek:  Ένα εκατομμύριο νεκροί αν πατήσουν το «κουμπί της κόλασης» Ουν και Τραμπ






Ανατριχίλα προκαλούν οι υπολογισμοί του Newsweek, και των ειδικών που επικαλείται, για το κόστος ενδεχόμενου πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.
Η εμπρηστική ρητορική του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν και η δυναμική απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ έχουν φέρει τις δυο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου.




Ο τίτλος-σοκ του Newsweek σε μαύρο φόντο προβλέπει "Ένα εκατομμύριο νεκρούς" κι αυτό, αν δεν οδηγηθούμε σε πυρηνική σύγκρουση, οπότε οι απώλειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες και θα αποσταθεροποιήσουν ολόκληρο τον πλανήτη. Το οικονομικό κόστος θα είναι δυσθεώρητο. Θα αγγίξει σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό το ένα τρισ. δολάρια.

Ήδη οι στρατηγικοί αναλυτές έχουν ξεκινήσει ασκήσεις επί χάρτου. Επισημαίνουν ότι οι πύραυλοι του βορειοκορεατικού πυροβολικού μπορούν να πλήξουν τη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας μέσα σε μόλις 45 δευτερόλεπτα. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Βίνσον μαζί με τα συνοδά πολεμικά πλοία ήδη πλησιάζει στην κορεατική χερσόνησο, ενώ οι Αμερικανοί θέλουν να εγκαταστήσουν και αντιπυραυλικά συστήματα ΤΗΑΑD στη Νότια Κορέα.

Τα πρόσφατα εντυπωσιακά στρατιωτικά γυμνάσια του Κιμ κοντά στην πόλη Γουόν-Σαν απέδειξαν ότι η Πιον Γιανγκ διαθέτει υπολογίσιμη δύναμη πυρός. Χρειάζεται μόνο ένα σπίρτο για να βάλει φωτιά στην πυριτιδαποθήκη της Κορεατικής Χερσονήσου.

Ο τίτλος του Newsweek:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.