Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΛΑΘΗ» ΒΙΝΤΕΟ: ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ GUOLIANG ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ

Η σήραγγα Guoliang βρίσκεται στο βουνό Taihang της Κίνας και θεωρείται ένας δρόμος για κάποιους τρομακτικός για άλλους συναρπαστικός. Π...




Η σήραγγα Guoliang βρίσκεται στο βουνό Taihang της Κίνας και θεωρείται ένας δρόμος για κάποιους τρομακτικός για άλλους συναρπαστικός.

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το 1977 και η κατασκευή του κρύβει μια μικρή ιστορία: Πριν το 1972 η πρόσβαση στο μικρό χωριό Guoliang περιοριζόταν από ένα μικρό μονοπάτι. Στην ουσία το χωριό ήταν αποκομμένο και οι κάτοικοι απελπισμένοι.






Αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και χάραξαν ένα δρόμο στη δεξιά πλευρά του βουνού. Η σήραγγα συνολικού μήκους 1.200 μέτρων ολοκληρώθηκε μετά από 5 χρόνια.

Το όνομα της σήραγγας μεταφράζεται από τα κινέζικα ως ο «Δρόμος που δεν ανέχεται τα λάθη». Κατά μήκος του τούνελ υπάρχουν πάνω από 30 σκαλιστά παράθυρα κυρίως για φωτισμό λόγω έλλειψης ηλεκτρικού.

Σήμερα το χωριό αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο λόγω της μοναδικότητας του τοπίου και τα πέτρινα κτίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.