Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Frederick Lindemann

“Ο καθηγητής Frederick Lindemann, ο επικεφαλής σύμβουλος του Winston Churchill (Ουίνστον Τσώρτσιλ) και ο εμπνευστής και αρχιτέκτονας τη...






“Ο καθηγητής Frederick Lindemann, ο επικεφαλής σύμβουλος του Winston Churchill (Ουίνστον Τσώρτσιλ) και ο εμπνευστής και αρχιτέκτονας της αεροπορικής σταύρωσης της Γερμανίας είχε μια στοχαστική διάθεση μετά τον πόλεμο. Προς το τέλος της ζωής του, ο Lindemann έκανε μια παρατήρηση σε περισσότερες από μία περιπτώσεις με έναν τέτοιον αέρα σοβαρότητας που φάνηκε να το θεωρεί αυτό ως την διαθήκη της σοφίας του, και ως εκ τούτου αισθάνομαι ότι είμαι υποχρεωμένος να το καταγράψω εδώ, αν και όχι με την ιδανική συμπαράσταση.




«Ξέρετε», ρώτησε, «τι θα θεωρούν οι μελλοντικοί ιστορικοί ως το πιο σημαντικό γεγονός αυτής της εποχής;»

«Λοιπόν, ποιο είναι αυτό;»

«Δεν θα είναι ο Χίτλερ και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Δεν θα είναι η απελευθέρωση της πυρηνικής ενέργειας. Δεν θα είναι η απειλή του κομμουνισμού».

Όλα αυτά τα αρνητικά φαίνονταν πολύ περιεκτικά. Έβαλε μια έκφραση εξαιρετικής βαρύτητας στο πρόσωπό του και κύρτωσε τα χείλη του: «Θα είναι η παραίτηση του Λευκού ανθρώπου» (“It will be the abdication of the White man”). Στη συνέχεια, κούνησε το κεφάλι του πάνω και κάτω αρκετές φορές για να πάει οδηγώντας στο σπίτι την πρότασή του”.

* Από το βιβλίο: «The Prof: A personal memoir of Lord Cherwell» του Roy Forbes Harrod, 1959, σελίδα 261/2.

Abdication σημαίνει, κυρίως, παραίτηση από τον θρόνο, ή παραίτηση από την εξουσία ή από κυριαρχικά δικαιώματα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.