Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ... ΚΑΙ ΞΑΝΘΙΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ FBI

Οι πρώτοι τέσσερις συνολικά οι υποψήφιοι - Περνούν σήμερα από συνέντευξη Mία ξανθιά και τρεις μελαχρινοί περνούν σήμερα από συνέντ...






Οι πρώτοι τέσσερις συνολικά οι υποψήφιοι - Περνούν σήμερα από συνέντευξη

Mία ξανθιά και τρεις μελαχρινοί περνούν σήμερα από συνέντευξη διεκδικώντας την... καρέκλα του πρώην επικεφαλής του FBI,Tζέιμς Κόμει που καρατομήθηκε από τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας πολιτικός σεισμό στις ΗΠΑ.

Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής διευθυντής του FBI Άντριου ΜακΚέιμπ είναι μεταξύ των τεσσάρων ατόμων που θα συναντηθούν με τον Γενικό Εισαγγελέα Τζεφ Σέσιονς και τον αναπληρωτή του Ροντ Ρόντενσταιν.




Οι τέσσερις υποψήφιοι θα είναι οι πρώτοι από τους συνολικά έντεκα που θα περάσουν από συνέντευξη προκειμένου να πείσουν ότι είναι οι ιδανικοί για να να αναλάβουν το αξίωμα. Πρόκειται για τον προσωρινό διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας, το "νούμερο 2" στο FBI, Άντριου ΜακΚέιμπ, τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Τζον Κόνιν , τον πρώην εισαγγελέα Μάικλ Γκαρσία και την δικηγόρο Άλις Φίσερ. Η θέση είναι κενή από το περασμένο Σαββατοκύριακο με την αμερικανική ηγεσία να βιάζεται να καλύψει το κενό.

Για την θέση του Κόμει ακούστηκαν ηχηρά ονόματα με πρώτους και καλύτερους τον Ρούντι Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης και τον Κρις Κρίστι, κυβερνήτη του Νιου Τζέρσει. Πρόκειται για δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τα οποία έπαιξαν εξέχοντα ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αποπομπή του Κόμι από τον Τραμπ έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του FBI για το ενδεχόμενο επαφών μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας. Η χρονική στιγμή της απόλυσης του Κόμι προκαλεί πάντως σκεπτικισμό σε πολιτικούς κύκλους της Ουάσιγκτον, ενώ μερικοί Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο τη θεωρούν ως προσπάθεια συγκάλυψης των αποτελεσμάτων της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με την προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2016 από τη Ρωσία.

Αξιωματούχος του FBI δήλωσε ότι η υπηρεσία δεν είχε ιδέα για την αποπομπή του Κόμι ενώ η είδηση της απόλυσής του "προκάλεσε έκπληξη ακόμη και στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της διοίκησης της," όπως τόνισε. Μετά την καρατόμηση του Κόμει ανέλαβε προσωρινά την διεύθυνση του FBI το "νούμερο δύο" της υπηρεσίας, Άντριου Μακέιμπ. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο ότι ο ίδιος θα επιλεγεί από τον Τραμπ για το αξίωμα, σύμφωνα με δύο πρώην στελέχη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.