Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ELEFTHERIA POST 6633»: ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΑΠΟΤΙΣΑΝ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ 350 ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ -ΒΙΝΤΕΟ -

Οι ομογενείς παλαίμαχοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» / Στέλιος Λάμπρου. Του Δημήτρη Τσάκα. ΑΠ...





Οι ομογενείς παλαίμαχοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» / Στέλιος Λάμπρου.




Του Δημήτρη Τσάκα.

ΑΠΕΡ ΝΤΑΡΜΠΙ ΠΕΛΣΙΛΒΑΝΙΑΣ. Οι βετεράνοι της Φιλαδέλφειας και της μείζονος περιοχής του Ντελαγουέαρ το πρωί της Δευτέρας κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο που έχει αναγείρει ο Συλλόγου Βετεράνων «Eleftheria Post 6633» στο Κοιμητήριο Φέρνγουντ στο Απερ Ντάρμπι και ανέγνωσαν τα ονόματα των 350 περίπου ομογενών που υπηρέτησαν τον αμερικανικό στρατό και συμμετείχαν στους πολέμους σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ο εν λόγω Σύλλογος, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας» ιδρύθηκε το 1946 και είναι ένας από τους πιο δραστήριους φορείς των παλαιμάχων.


Προ τεσσάρων ετών εξέδωσε το βιβλίο «Honor and Remembrance: A Lifetime of Service to Our Country and Community» το οποίο περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό για το Ελληνικό Τάγμα (WWII Greek battalion) και την συμβολή του στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς επίσης και τις ιστορίες πάνω από 150 ομογενών ηρώων, πεσόντων και αγωνιστών.Οι βετεράνοι οι οποίοι έριχναν βολές την ώρα που διαβάζονταν τα ονόματα των ηρώων. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Στέλιος Λάμπρου.

Ο διοικητής του Συλλόγου κ. Εμμανουήλ Λεβεντελής σε πρόσφατη συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» είχε τονίσει ότι ο σύλλογος των παλαιμάχων ιδρύθηκε αμέσως μετά την λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και στο διάβα του χρόνου αποτέλεσε πόλο έλξης για τους ομογενείς παλαιμάχους.

Tα μέλη του Συλλόγου προέρχονται από τις νότιες περιοχές της Νέας Ιερσέης, από την Πενσιλβάνια, το Μέριλαντ και το Ντελαγουέρ. Μερικοί εξ αυτών συμμετείχαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, άλλοι στον Δεύτερο, άλλοι στην Απόβαση της Νορμανδίας, καθώς επίσης στην Κορέα, στο Βιετνάμ, στο Αφγανιστάν και αλλού.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Στέλιος Λάμπρου.

«Το έργο του Συλλόγου μας είναι μεγάλο. Ενα ανώνυμο μέλος ενισχύει το ταμείο μας και προσφέρουμε δωρεές στις έξι κοινότητες, ενισχύουμε τα ευαγή ιδρύματα και βοηθούμε όσους έχουν ανάγκη. Κάθε χρόνο δίνουμε υποτροφίες και δείχνουμε το ενδιαφέρον για τη νέα γενιά», είχε δηλώσει ο κ. Λεβεντέλης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Αϊβαλί και το Μοσχονήσι, ενώ οι αείμνηστοι γονείς είχαν έρθει στην Αμερική μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.Το μνημείο για τους ομογενείς ήρωες και αγωνιστές. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Στέλιος Λάμπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.