Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Παγκόσμια συγκίνηση για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ Αρένα - Ο τρόμος και πάλι πάνω από την Ευρώπη - Ο βρετανικός βγαίνει...







Παγκόσμια συγκίνηση για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ Αρένα - Ο τρόμος και πάλι πάνω από την Ευρώπη - Ο βρετανικός βγαίνει στους δρόμους
- Στο υψηλότερο επίπεδο απειλής η χώρα - Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα
- 22χρονος Βρετανός ανατινάχτηκε και σκόρπισε το θάνατο σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε - Ο μακελάρης ονομάζεται Σαλμάν Αμπεντί (Salman Abedi)
- Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ 59 τραυματίστηκαν - Ανάμεσα τους ένα κοριτσάκι μόλις 8 χρονών
- Σε συναγερμό η βρετανική αστυνομία αναζητάει πιθανούς συνεργούς του - Μία σύλληψη υπόπτου
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και πανηγυρίζει
Θρήνος, δάκρυα και φόβος... Αυτά επικρατούν εδώ και ώρες στην Μεγάλη Βρετανία μετά το αιματοκύλησμα στο Μάντσεστερ Αρένα. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από την φρικιαστική επίθεση ενώ 59 είναι τραυματίες. Τρια θύματα έχουν αναγνωριστεί. Πρόκειται για την 18χρονη Τζορτζίνα Μπέθανι Κάλαντερ, τον 26χρονο Τζον Άτκινσον και την 8χρονη Σάφι Ρόουζ.





Επίθεση στο Μάντσεστερ: Η μητέρα της Αριάνα Γκράντε έσωσε δεκάδες παιδιά
Οι βρετανικές Αρχές είναι στο πόδι και ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για τυχόν συνεργούς του 23χρονου μακελάρη, ονόματι Σαλμάν Αμπεντί (Salman Abedi). Μάλιστα, έχουν προχωρήσει και στην σύλληψη ενός υπόπτου ενώ ζητούν και την βοήθεια των πολιτών (δείτε περισσότερα εδώ).

Την ίδια ώρα, το επίπεδο απειλής της τρομοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο της που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη επίθεση. Για αυτό το λόγο η Τερέζα Μέι αποφάσισε να γίνονται περιπολίες του στρατού στους δρόμους της Βρετανίας ενώ ο στρατός σε συνεργασία με την αστυνομία θα φυλάσσει και συναυλιακούς χώρους.

Πως "χτύπησε" ο μακελάρης
Σοκαρισμένοι όλοι από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη και πως οι Αρχές δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον 22χρονο Σαλμάν Αμπεντί (Salman Abedi) ο οποίος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.






"Ο δράστης δεν κατάφερε να μπει μέσα στον συναυλιακό χώρο αλλά μέχρι τα προαύλια. Πιθανολογείται πως εκεί δεν ήταν δυνατή η αστυνόμευση, οπότε δεν τον έλεγξαν και πέρασε μέχρι το προαύλιο. Από εκεί και πέρα η αστυνόμευση είναι πιο δυνατή και δεν τα κατάφερε. Την ώρα που πέρασε είχε μόλις τελειώσει η συναυλία και τα πρώτα άτομα που ήθελαν να αποχωρήσουν για να αποφύγουν την κίνηση είχαν αρχίσει να πρωτοβγαίνουν από τις εισόδους.
Για αυτό και ο αριθμός των θυμάτων ήταν τόσο μικρός. Αν είχε καταφέρει να φτάσει στην μέση του χώρου θα είχαμε θρηνησει πολλά περισσότερα άτομα. να υπογραμμίσω ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο συναυλιακό χώρο στην Ευρώπη, χωράει 21.000 άτομα και χθες ήταν προπωλημένα όλα τα εισητήρια" τόνισε. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε καλός έλεγχος προ των πυλών ενώ το γεγονός ότι ο μακελάρης μπήκε μέσα ενώ τελείωνε η συναυλία, που σημαίνει ότι οι έλεγχοι είχαν χαλαρώσει, δείχνει πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο του τρομοκράτη,



Δεν έπεσαν από τα σύννεφα οι γείτονες του μακελάρη στο Elsmore Road, όταν έμαθαν ότι είναι αυτός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης. Σύμφωνα με έναν από αυτούς εδώ και εβδομάδες η συμπεριφορά του ήταν περίεργη... Μάλιστα, τον άκουσαν να «ψάλλει Ισλαμικές προσευχές δυνατά στο δρόμο» έξω από το σπίτι του στα νότια της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το λεγόμενο “Ισλαμικό Κράτος” έχει αναλάβει ήδη την ευθύνη της επίθεσης με ανακοίνωσή του, χωρίς να κατονομάζει τον δράστη.

"Πριν από μερικούς μήνες, ο Σαλμάν έλεγε πολύ δυνατά το πρώτο kalma (Ισλαμική προσευχή) στο δρόμο. Έψαλλε στα αραβικά. Έλεγε πως υπάρχει μόνο ένας Θεός και ο προφήτης Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος του" τόνισε ένας γείτονας του.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.