Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΗΤΑΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ, ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΕ ΜΑΥΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ... ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΩΣ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ!..

Σύμφωνα με νέα αποκαλυπτική βιογραφία του, ο μελλοντικός Αμερικανός πρόεδρος το 'χε... δίπορτο την εποχή που σπούδαζε στο Χάρβαρ...






Σύμφωνα με νέα αποκαλυπτική βιογραφία του, ο μελλοντικός Αμερικανός πρόεδρος το 'χε... δίπορτο την εποχή που σπούδαζε στο Χάρβαρντ

Για πολλούς ανθρώπους, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος και σύζυγός του, Μισέλ Ομπάμα, αποτελούν πρότυπο ζευγαριού. Ακόμα και μετά από πολλά χρόνια γάμου, δείχνουν ερωτευμένοι όσο ποτέ και στηρίζουν πάντα ο ένας τον άλλον, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.

Ωστόσο, πριν βρεθεί η όμορφη και δυναμική Μισέλ στο πλευρό του Μπαράκ, υπήρχε μια άλλη γυναίκα που είχε κλέψει την καρδιά του, σε βαθμό μάλιστα να της ζητήσει να τον παντρευτεί. Επρόκειτο για τη Σίλα Μιγιόσι Τζάγκερ, τη νεαρή φοιτήτρια που σημάδεψε τη ζωή του μελλοντικού προέδρου, όταν εκείνος ζούσε στο Σικάγο στα είκοσί του.




Τα παραπάνω ισχυρίζεται μια νέα αποκαλυπτική βιογραφία για τον Μπαράκ Ομπάμα με τίτλο Rising Star, την οποία υπογράφει ο συγγραφέας Ντέιβιντ Γκάροου. Το βιβλίο εστιάζει κυρίως στη σχέση του Ομπάμα με την Τζάγκερ και στους λόγους που αυτή ναυάγησε, παρά τα δυνατά συναισθήματα και από τις δύο πλευρές.

Η γοητευτική κοπέλα, ολλανδικής και ιαπωνικής καταγωγής, σπούδαζε ανθρωπολογία την εποχή που ερωτεύθηκε τον Ομπάμα. Παρόλο που το ζευγάρι είχε πολλά κοινά, η Τζάγκερ αποκάλυψε στον βιογράφο ότι το ενδεχόμενο να περάσει όλη την υπόλοιπη ζωή της μαζί του την τρόμαζε, γιατί φοβόταν ότι ο Ομπάμα θα έπρεπε πάντα να διαχωρίζει την οικογενειακή του ζωή από την επαγγελματική, πράγμα που δεν θα τον έκανε ευτυχισμένο.

Η Σίλα Μιγιόσι Τζάγκερ, σήμερα επιτυχημένη συγγραφέας



Εκείνη την περίοδο, ο Ομπάμα εργαζόταν ως συντονιστής τοπικών πολιτικών οργανώσεων και έγραφε ιστορίες στον ελεύθερό του χρόνο.
Περίπου έναν χρόνο μέσα στη σχέση, το ζευγάρι άρχισε να συζητά το ενδεχόμενο του γάμου. «Τον χειμώνα του '86, όταν επισκεφθήκαμε τους γονείς μου, μού ζήτησε να τον παντρευτώ», είπε η Τζάγκερ στον Μπάροου.

Κατ' ειρωνικό τρόπο, οι γονείς της κοπέλας ήταν κάθετα αντίθετοι στον γάμο της κόρης τους με τον Ομπάμα, πιστεύοντας ότι ήταν πολύ νέος και ότι δεν είχε καλές επαγγελματικές προοπτικές. Έτσι, η απάντηση της κοπέλας στον αγαπημένος της ήταν «όχι ακόμη».

Εκείνος δέχθηκε να της δώσει περισσότερο χρόνο για να το σκεφτεί και η σχέση τους συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς η αρνητική απάντηση της Τζάγκερ να επηρεάζει την ευτυχία τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, ο χαρακτήρας του αγαπημένου της άρχισε να αλλάζει όταν εκείνος έφτασε τα 25, το 1987. «Ξαφνικά έγινε υπερβολικά φιλόδοξος. Θυμάμαι καθαρά πότε ξεκίνησε αυτή η μεταμόρφωση. Το 1987 είχε ήδη αποφασίσει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ», αποκαλύπτει η Τζάγκερ, ένα ένα από τα λίγα άτομα στα οποία είχε εκμυστηρευθεί τις φιλοδοξίες του. Αυτή η δήλωση ωστόσο δεν την ξάφνιασε, αφού από την πρώτη στιγμή είχε διαπιστώσει «τη βαθιά ανάγκη που είχε μέσα του να τον αγαπούν και να τον θαυμάζουν».

Σύμφωνα με την ίδια, ο Ομπάμα ήταν πεπεισμένος ότι, για να εκπληρώσει το πολιτικό του πεπρωμένο έπρεπε να «αποκτήσει μια ξεκάθαρη αφροαμερικανική ταυτότητα». Όπως εξηγεί ο Γκάροου, ως μαύρος πολιτικός στο Σικάγο, ένας γάμος με μία μη Αφροαμερικανίδα σύζυγο θα μπορούσε να επηρεάσει αρκετά αρνητικά τις προοπτικές του.

Η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονός άρχισε να «διαβρώνει» τη σχέση του ζευγαριού και οι δύο εραστές άρχισαν να τσακώνονται ολοένα και πιο συχνά για φυλετικά και πολιτικά θέαμα. Σύμφωνα με τον βιογράφο, η αγάπη του Ομπάμα για την όμορφη κοπέλα δεν είχε αλλάξει, ωστόσο «ένιωθε παγιδευμένος ανάμεσα στη γυναίκα που αγαπούσε και το πεπρωμένο που ήξερε ότι τον περίμενε».



Όταν ο Ομπάμα έφυγε από το Σικάγο για να σπουδάσει στο Χάρβαρντ, η σχέση είχε ήδη πάρει την κάτω βόλτα. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Μπαράκ να ζητήσει από την φίλη του να τον ακολουθήσει στη Μασαχουσέτη για να ζήσουν μαζί και να παντρευτούν. Σύμφωνα με την ίδια η νέα πρόταση γάμου δεν ήταν από καρδιάς, αλλά επρόκειτο για «μια απεγνωσμένη προσπάθεια διάσωσης της σχέσης τους» λίγο πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους, κάτι που την οδήγησε να αρνηθεί εκ νέου.

Φοιτώντας στη Νομική Σχολή, ο Ομπάμα γνώρισε τη Μισέλ Ρόμπινσον και... τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Το ζευγάρι ξεκίνησε μια σχέση που θα τους έφερνε και τους δύο στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο η Τζάγκερ δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα, αφού μετά από μερικούς μήνες προσελήφθη από το Χάρβαρντ για να εργαστεί εκεί ως καθηγήτρια στον τομέα της. «Ο Μπαράκ και η Τζάγκερ συνέχισαν να βλέπουν ο ένας τον άλλον σποραδικά την περίοδο 1990-91, παρά το γεγονός ότι η σχέση του με την Μισέλ έδειχνε να σοβαρεύει», γράφει ο Γκάροου, επισημαίνοντας πάντως ότι η Τζάγκερ «ένιωθε άσχημα για αυτό».

Μετά τον γάμο του Μπαράκ και της Μισέλ, η σχέση των πρώην εραστών έγινε με τα χρόνια τελείως τυπική, με τους δυο τους να ανταλλάσσουν απλώς μια-δυο ευχετήριες κάρτες τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.