Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Βρέθηκε και δεύτερο πιστόλι των ληστών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου – Εικάζεται ότι πρόκειται για το όπλο του δεύτερου δράστη, ο οπ...






Βρέθηκε και δεύτερο πιστόλι των ληστών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου – Εικάζεται ότι πρόκειται για το όπλο του δεύτερου δράστη, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος – Το εντόπισε καθαρίστρια σε κάδο απορριμμάτων - Ποινική δίωξη σε βάρος του συλληφθέντα
Νέος συναγερμός σήμανε στις Αρχές μετά τον εντοπισμό όπλου, μία ημέρα μετά την ένοπλη ληστεία σε χρηματοποστολή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το πιστόλι εντόπισε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (11/05/2017) καθαρίστρια σε κάδο απορριμμάτων σε κτήριο απένταντι από το Ίδρυμα που έγινε η ληστεία.
Άκομα βρέθηκε ενα μπουκάλι… χλωρίνης που είχε μαζί του ο 25χρονος δράστης της ένοπλης ληστείας χρηματαποστολής στο σακίδιο πλάτης, το οποίο θα χρησιμοποιούσε για αλλοίωση αποτυπωμάτων, όπως εκτιμούν στελέχη ειδικών υπηρεσιών της αστυνομίας.





Το δεύτερο πιστόλι εικάζεται ότι ανήκει στο δράστη της ληστείας, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος.
Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο της Αστυνομίας και διενεργείται έρευνα για να βρεθούν επιπλέον στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στο δεύτερο δράστη. Στο σημείο εκτός από το όπλο, εντοπίστηκαν επίσης ένα κινητό καθώς και μία μπλούζα που πιθανόν να ανήκει στον δράστη που παραμένει ασύλληπτος.



Και τα δύο πιστόλια, τόσο το 9αρι όπλο του πρώτου δράστη που συνελήφθη, όσο και το δεύτερο που εντοπίστηκε σήμερα θα μεταφερθούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να πραγματοποιηθεί βαλλιστική εξέταση. Ωστόσο οι αστυνομικοί εικάζουν ότι και τα δύο όπλα θα είναι «καθαρά».
Υπενθυμίζεται ότι για την ένοπλη ληστεία συνελήφθη ένας 25χρονος. Ο 25χρονος είναι αδελφός συλληφθέντος, το 2013 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας, ενώ είχε κατηγορηθεί ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά αυτό δεν του καταλογίστηκε στο δικαστήριο.
Για το λόγο αυτό, για την υπόθεση της Γεωπονικής ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας.
Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο 25χρονος ήταν αρνητικός στην προανάκριση, δεν αποκαλύπτει ποιος είναι ο συνεργός του, ενώ αρνείται ακόμα και να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα.
Ο συλληφθείς δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια ή κάποιο ποινικό αδίκημα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κασετίνα με τα χρήματα που βρέθηκε στην κατοχή του 25χρονου ήταν και η μοναδική που άρπαξαν από την χρηματαποστολή, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στο εννιάρι πιστόλι, μάρκας «τοκάρεφ» που είχε πάνω του, για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.
Το μηχανάκι είχαν για τη ληστεία -αλλά δεν μπόρεσαν να το χρησιμοποιήσουν για την διαφυγή τους, καθώς δεν πήρε μπροστά- είχε κλαπεί πριν από δύο ημέρες.
Ποινική δίωξη σε βάρος του 25χρονου
Στον ανακριτή οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης (11/05/2017) ο 25χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη ληστεία χρηματαποστολής στη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για:
Διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία
Κλοπή κατά συναυτουργία
Οπλοφορία
Απείθεια (αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα)
Νεαροί που βρέθηκαν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στον κατηγορούμενο φώναξαν συνθήματα.
Κάποιοι κατάφεραν να εισέλθουν στο κτήριο 9 όπου βρίσκονται τα γραφεία των ανακριτών, αλλά απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.