Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ: ΦΟΡΕΣΕ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΕΚΛΑΨΕ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ!..

Ιβάνκα και Μελάνια κέρδισαν τις εντυπώσεις - Άγριες συγκρούσεις στο περιθώριο της επίσκεψης - Χιλιάδες Παλαιστίνιοι στους δρόμους, τρ...








Ιβάνκα και Μελάνια κέρδισαν τις εντυπώσεις - Άγριες συγκρούσεις στο περιθώριο της επίσκεψης - Χιλιάδες Παλαιστίνιοι στους δρόμους, τραυματίες και πυροβολισμοί

Στον δεύτερο προορισμό του μετά τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ ταξίδεψε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας ένα χάος με συγκρούσεις, επεισόδια και τραυματίες, πίσω από τη «βιτρίνα» της ασφάλειας που μετέδωσαν τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα κατά την επίσκεψή του στο Τείχος των Δακρύων (Δυτικό Τείχος), στην αιματοβαμμένη Ιερουσαλήμ. Ο Τραμπ έγινε ο πρώτος Αμερικανός εν ενεργεία πρόεδρος που επισκέφθηκε το Τείχος των Δακρύων, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισε η κόρη του «πλανητάρχη», Ιβάνκα, με το κατάμαυρο φόρεμά της και η σύζυγός του Μελάνια, ντυμένη στα λευκά.






Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, που φορούσε ένα μαύρο κιπά, άγγιξε με το δεξί χέρι του το τείχος και τοποθέτησε, όπως επιτάσσει η παράδοση, ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα στις πέτρες. Στα χαρτάκια αυτά συνήθως γράφονται προσευχές ή ευχές. Κατόπιν ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε λίγες λέξεις στο βιβλίο των επισκεπτών. Ο Τραμπ επισκέφθηκε το Τείχος χωρίς τη συνοδεία Ισραηλινών αξιωματούχων.


Το ενδεχόμενο παρουσίας εξάλλου ενός Ισραηλινού αξιωματούχου ήγειρε ερωτήματα πριν από την επίσκεψη. Και αυτό διότι θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αναγνώριση της κυριαρχίας του Ισραήλ στον ιερό αυτό τόπο εκ μέρους των ΗΠΑ, την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί πως το διπλωματικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ παραμένει ένα ζήτημα υπό διαπραγμάτευση.




Τον Αμερικανό πρόεδρο πάντως συνόδευε ο ραβίνος του Δυτικού Τείχους, Σάμουελ Ραμπίνοβιτς, ο οποίος δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Israel Radio ότι έψαλε τους στίχους δύο ψαλμών μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο. Ένας εκ των δύο, ο Ψαλμός 122, αναφέρει την Ιερουσαλήμ ως «μια πόλη που είναι ενωμένη».

«Ο Τραμπ είπε ότι κατανοεί τη σημασία του Δυτικού Τείχους για τον εβραϊκό λαό και για αυτό ακριβώς αποφάσισε να το επισκεφθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου του ταξιδιού στο Ισραήλ. Είναι βέβαιος ότι θα έλθει ξανά εδώ, ενδεχομένως πολλές φορές. Ήταν πολύ συγκινημένος» περιέγραψε ο Ραμπίνοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.