Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ... ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας 14,8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis. Στην πρόθεση ψ...







Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας 14,8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 26,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 15,7% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 6%, ΚΚΕ 5,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 5%, Ένωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,9%, Το Ποτάμι 1,7%, Λαϊκή Ενότητα 1,4% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9%, η αποχή στο 13,8%, 1,8% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει «Άλλο κόμμα» και το 5,8% επιλέγει Άκυρο ή Λευκό.




Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 36,8%, ΣΥΡΙΖΑ 22%, Χρυσή Αυγή 8,4%, ΚΚΕ 8,1%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%, Ένωση Κεντρώων 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,6%, Το Ποτάμι 2,4%, Λαϊκή Ενότητα 2%, Πλεύση Ελευθερίας 1,4% και «Άλλο» 2,4%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται μεν του Αλέξη Τσίπρα με 26% έναντι 13% του πρωθυπουργού, αλλά η επιλογή «Κανένας» συγκεντρώνει το 45% των απαντήσεων των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση!

Πάντως, οι πολίτες δείχνουν πως δεν θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές. Στο σχετικό ερώτημα, το 61% δηλώνει κατά, το 36% υπέρ και το 3% απαντά «Δεν Ξέρω, Δεν Απαντώ». Επίσης, το 68% θεωρεί αρνητική τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και το 70% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

Οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση. Το 81% των ερωτηθέντων δηλώνει πως έχει σχηματίσει αρνητική εντύπωση από το έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα και το 69% δηλώνει πως έχει αρνητική εντύπωση και για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.