Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑΑΑΑΑΑΑ...!!! Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΚΔΟΔΕΙ Ο ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ...!!!

ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΑΓΟΡΙΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΧΗΑΜΤΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ... ΕΛΑΦΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΖΑΕΦ.. . Να εκδοθεί ο 30χρόνος ...







ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΑΓΟΡΙΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΧΗΑΜΤΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ... ΕΛΑΦΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΖΑΕΦ...

Να εκδοθεί ο 30χρόνος πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής ομάδας των Σκοπίων, Ντεργιάν Βούκοβιτς στην γείτονα χώρα, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, αντεισαγγελέας Παναγιώτης Καραγιάννης, αλλά όμως η τελική ετυμηγορία των αρεοπαγιτών θα γνωστοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη, 25 Μάιου.




Ο πρώην αξιωματικός, την έκδοση του οποίου ζητούν οι Σκοπιανοί, ισχυρίζεται ότι επί κυβερνήσεως Γκρουέφσκι θεωρείτο περίπου "ήρωας" στη χώρα του, αλλά από την πτώση του και μετά, τα κέντρα εξουσίας που ελέγχονται από Αλβανόφωνους, αποδύθηκαν στη δίωξή του, κάτι που τον οδήγησε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Ντεργιάν Βούκοβιτ, ήταν γνωστός αθλητής στα Σκόπια, αστυνομικός, σερβικής καταγωγής και Χριστιανός Ορθόδοξος.

Ακόμη, ήταν επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής – αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων και επικεφαλής της ομάδας η οποία στις 9 Μάιου 2015 στην πόλη Κουμάνοβο συγκρούστηκε με αλβανόφωνο παρακλάδι του UCK.

Τότε, οι Αλβανόφωνοι είχαν επιτεθεί σε δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις και ο ίδιος οδήγησε τα σώματα ασφαλείας των Σκοπίων σε σύγκρουση μαζί τους.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκαν 14 Αλβανόφωνοι και 8 αστυνομικοί. Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν από τον ίδιο σε υπομνήματά του στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα να θεωρείται ήρωας στη χώρα του.

Όμως, τα πράγματα άλλαξαν μετά την πτώση του Γκρουέφσκι και την επικράτηση Αλβανόφωνων σε κεντρικά κυβερνητικά και δημόσια αξιώματα.




Αρχικά υποβιβάστηκε και απασχολήθηκε σε δουλειά γραφείου, ενώ στην συνέχεια τον Σεπτέμβρη του 2016 συνελήφθη από τις Σκοπιανές αρχές καθώς, στο αυτοκίνητο του βρέθηκε "μια βόμβα Μ93 και 805 γραμμάρια μαριχουάνας".

Παρ΄ όλα αυτά, ο 30χρόνος αξιωματικός κατάφερε να δραπετεύσει στην Ελλάδα. Οι αρχές των Σκοπίων εξέδωσαν σε βάρος του «ερυθρά αγγελία» και τελικά συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, αποφάσισε την εκδώσει του, αλλά οι δικηγόροι του άσκησαν αναίρεση και η υπόθεσή αναμένεται να κριθεί αύριο από τον Άρειο Πάγο αλλά λόγω της γενικής απεργίας εκτιμάται ότι θα αναβληθεί.

Σήμερα, ο Ντεργιάν Βούκοβιτς ενώπιον των αρεοπαγιτών επισήμανε ότι η δίωξή του είναι πολιτική καθώς μετά την πτώση του Γκρουέφσκι σχεδόν ταυτόχρονα «συνελήφθη ο ίδιος, απολύθηκε από την αστυνομία ο αδελφός του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο πατέρας του, επίσης αστυνομικός».

Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι «τα ναρκωτικά δεν βρέθηκαν τη στιγμή της σύλληψης αλλά μετά», γεγονός που κατά τον ίδιο ισχυροποιεί την άποψή του «ότι του τα φύτεψαν».

Επίσης, ανέφερε ότι «μέσα στο κελί του επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και τον τραυμάτισαν» και ότι «δραπέτευσε για να σωθεί καθώς έχει λάβει ειδική εκπαίδευση από Ισραηλινούς».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του την ερχόμενη Πέμπτη.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.