Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΘΗΝΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ... Ο ΠΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ...!!! ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ...!!!

Οργή έχει προκαλέσει στον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων που εκπροσωπεί την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος η νέ...







Οργή έχει προκαλέσει στον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων που εκπροσωπεί την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος η νέα απόρριψη από πλευράς του Δήμου Αθηναίων του αιτήματος για παραχώρηση της πλατείας Συντάγματος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη 19η Μαΐου, με την αιτιολογία πως ο χώρος είναι κατειλημμένος το διάστημα 14-21 Μαΐου. Ο Σύνδεσμος φαίνεται αποφασισμένος να στήσει τα ενημερωτικά περίπτερά του στην πλατεία Συντάγματος με κάθε κόστος, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ενώ ο Δήμος σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Εμπορίου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων Νέλλη-Κανέλλα Παπαχελά δεν προτίθεται να αλλάξει την απόφασή του.




«Ο Δήμος ψεύδεται»

Μιλώντας στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης, κατήγγειλε πως κατά την επίσκεψή του –μαζί με τριμελή αντιπροσωπεία Ποντίων– στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να υποστηρίξουν περαιτέρω τα αίτηματά τους, έγιναν ψευδείς αναφορές από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη.

Ψευδής ήταν και ο ισχυρισμός, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, της αντιδημάρχου Εμπορίου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων πως το αίτημα προς το Δήμο έγινε έντεκα μέρες μετά από αυτό που αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου. «Ψεύδεται ότι δεν γνωρίζει (ο Δήμος), και φάνηκε και από την εξέλιξη και από την ενημέρωση που είχαν», κατήγγειλε. Εξάλλου όπως είπε «από έρευνα που κάναμε, […] οι συνεργάτες μου έψαξαν και δεν βρήκαν κάποια εκδήλωση που να είναι αναρτημένη στο site του Δήμου».

«Τρέφουμε απέραντο σεβασμό για τον ποντιακό ελληνισμό»

Η Νέλλη-Κανέλλα Παπαχελά διευκρίνισε ότι η πλατεία Συντάγματος δεν μπορεί να φορτωθεί πολλές εκδηλώσεις εκείνη την περίοδο και γι’ αυτό παρέπεμψε τα ποντιακά σωματεία να χρησιμοποιήσουν την πλατεία Κλαυθμώνος.




«Προτείναμε στην Ομοσπονδία την πλατεία Κλαυθμώνος που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πλατεία κοντά σε μετρό, και με χώρο να κάνουν τις εκδηλώσεις», σημειώνει.

Στον Παμποντιακό Σύλλογο «Η Αργώ» που έκανε ξεχωριστό αίτημα από την ΠΟΕ για την πλατεία Συντάγματος, πρότειναν επιπλέον τις πλατείες Μοναστηρακίου, Κοτζιά και Κλαυθμώνος.

Πάντως για τον ΣΠΟΣ, όπως δήλωσε ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, δεν θα περάσει έτσι. «Θα φτάσουμε μέχρι και τον πρωθυπουργό ύστερα από αυτή την τακτική», είπε, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. «Πήγαν να πνίξουν το θέμα, να μην το βάλουν», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ. «Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι », δήλωσε ο Γ. Βαρυθυμιάδης προσθέτοντας ότι «Ύστερα από αυτό, εάν είναι αρνητική η στάση του Δήμου, θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των σωματείων την ερχόμενη Κυριακή για περαιτέρω κινητοποιήσεις».

pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.