Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

Σχεδόν μαζί με τα πρώτα πυροβόλα όπλα εμφανίστηκαν και τα πιστόλια. Στην αρχή χρησιμοποιούνταν κυρίως από αξιωματικούς και ιππείς. ...







Σχεδόν μαζί με τα πρώτα πυροβόλα όπλα εμφανίστηκαν και τα πιστόλια. Στην αρχή χρησιμοποιούνταν κυρίως από αξιωματικούς και ιππείς.





Στα πρώτα χρόνια χρήσης πυροβόλων όπλων, κατά την Πρώιμη Αναγέννηση (τέλη 15ου-αρχές 16ου αιώνα), τα πιστόλια έφτασαν να είναι κύριο όπλο του βαρέως, θωρακισμένου ιππικού. Οι κύριοι χρήστες τότε ήταν οι Γερμανοί Ράιτερ (και οι εμπνευσμένοι απ'αυτούς ιππείς άλλων στρατών), οι οποίοι είχαν αναπτύξει και τη μοναδική στην ιστορία τακτική του "καρακόλ", που έμοιαζε με τις τακτικές ελαφρών ιπποτοξών παλαιότερων εποχών. Κρατώντας συνήθως απο ένα πιστόλι σε κάθε χέρι, ορμούσαν προς την πυκνή παράταξη του αντίπαλου πεζικού (απο μεικτές μονέδες σαρισσοφόρων και μουσκετοφόρων) κι εκμεταλλευόμενοι τη βαριά θωράκιση τους (και των αλόγων τους) άδειαζαν τα δυο τους πιστόλια πάνω τους απο απόσταση 10-15 μέτρων. Έπειτα έστρεφαν προς τα πίσω για να ξαναγεμίσουν.





Όσο η εμβέλεια των ατομικών όπλων αύξανε τόσο η χρήση των πιστολιών περιοριζόταν, αλλά το σημαντικό δεν ήταν πάντα η εμβέλεια. Τα χρόνια μετά την Αναγέννηση, τα μουσκέτα χρειάζονταν αρκετή ώρα να ξαναγεμίσουν και τα πρώτα επαναληπτικά όπλα (συνήθως περίστροφα) που εμφανίστηκαν σε ευρεία χρήση ήταν πιστόλια. Σε μικρή απόσταση, όπως σε συνθήκες μάχης σώμα με σώμα, οι αξιωματικοί είχαν σοβαρό πλεονέκτημα οπλισμένοι με ένα εξάσφαιρο και ένα σπαθί. Όμως, ακόμη και σήμερα, οι στρατιώτες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πιστόλια αφού σίγουρα έχουν κάποια χρησιμότητα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

guns-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.