Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ....;;; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΗΝ... ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΡΩΝ ΣΕΒΡΩΝ...!!!

Ο χάρτης της Μεγάλης Ελλάδας όπως ορίστηκε από τη Συνθήκη των Σεβρών Την Τετάρτη ο Νίκος Κοτζιάς, στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώ...


Ο χάρτης της Μεγάλης Ελλάδας όπως ορίστηκε από τη Συνθήκη των Σεβρών






Την Τετάρτη ο Νίκος Κοτζιάς, στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Υπουργού, Νίκου Σηφουνάκη, με τον τίτλο «Ίμβρος – Τένεδος», μίλησε για θέματα εξωτερικής πολιτικής και κυρίως για τις εξελίξεις στα Σκόπια και τα ελληνοτουρκικά.

Ο Νίκος Κοτζιάς υπογράμμισε ότι μετά τη Συνθήκη των Σεβρών, ακολούθησε η αναθεωρητική Συνθήκη της Λωζάνης και «γι ’αυτό λέω στον Ερντογάν ότι αν δεν του αρέσει η Συνθήκη της Λωζάνης, υπάρχει και αυτή των Σεβρών», σπεύδοντας όμως να διευκρινίσει ότι αστειεύεται.




Σε ότι αφορά την κατάσταση στα Σκόπια, υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι πάντοτε υπέρ της σταθερότητας κι αυτό ισχύει και για τον βόρειο γείτονα μας.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά είμαστε υπέρ της ενότητας της ΠΓΔΜ που «είναι δώρο των gods [θεών] αλλά δεν είχαν καλό godfather [νονό]».

Μιλώντας για την Τουρκία, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ηγετικά στελέχη της τουρκικής Κυβέρνησης, έχουν αισθήματα φόβου και ανασφάλειας, μήπως υπάρχουν ασύλληπτοι πραξικοπηματίες.

Θέλουμε μια ευρωπαϊκή Τουρκία είπε ο ΥΠΕΞ, αλλά αυτό θα το αποφασίσει η ίδια.

ΑΠοκάλυψε δε και τι είπε στον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «τι θέλετε τέλος πάντων να είστε; Αυτόνομη περιφερειακή δύναμη;» και συμπλήρωσε ότι οι Τούρκοι συνηθίζουν να χτυπούν τους αντιπάλους τους όταν νιώθουν πως αυτοί βρίσκονται σε αδυναμία.

Όπως είπε ο κ. Κοτζιάς, η Τουρκία εγείρει θέμα μειονοτήτων σε Θράκη και Δωδεκάνησα και προειδοποίησε τις δυο χώρες που την υποστηρίζουν ότι θα λάβουν την απάντηση που πρέπει στα αρμόδια όργανα της ΕΕ και θα έχουν κόστος και τίμημα στη συνεργασία τους με την Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.