Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ...;;; ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Οι κατηγορούμενοι εντόπιζαν απομονωμένες οικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και στη συνέχεια έμπαιναν σε αυτές, παραβιάζοντας...







Οι κατηγορούμενοι εντόπιζαν απομονωμένες οικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και στη συνέχεια έμπαιναν σε αυτές, παραβιάζοντας τις εξωτερικές πόρτες ή τις μπαλκονόπορτες




Περισσότερες από είκοσι διαρρήξεις έκανε, στη Σαρωνίδα Αττικής και στην Εύβοια, τριμελής σπείρα Αλβανών, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής. Ειδικότερα, από τις διαρρήξεις που έχουν εξιχνιαστεί, οι δεκαεννέα διαπράχθηκαν στη Σαρωνίδα και η μία στην Εύβοια, ενώ οι τρεις συλληφθέντες είναι ηλικίας 29, 40 και 42 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας που διαπράττει διακεκριμένες κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της παραβίασης περιορισμών διαμονής, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και του νόμου για τους αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι εντόπιζαν απομονωμένες οικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και στη συνέχεια έμπαιναν σε αυτές, παραβιάζοντας τις εξωτερικές πόρτες ή τις μπαλκονόπορτες. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν κοσμήματα, ρούχα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και οικιακά σκεύη, τα οποία και διέθεταν σε τρίτους αποκομίζοντας έτσι οικονομικά οφέλη. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα μέλη τις σπείρας «χτυπούσαν» δύο και τρεις φορές, τις ίδιες κατοικίες που είχαν διαρρήξει και παλαιότερα.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, οικιακά σκεύη, 380 ευρώ, καθώς και κινητά τηλέφωνα. Σημειώνεται, ότι οι δύο εκ των δραστών, έχουν συλληφθεί και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ ο 40χρονος είχε συλληφθεί και εκτίσει ποινή κάθειρξης 10 ετών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.